Stollen - Paine dulce cu fructe uscate

postat de Retete in Imagini, in Cozonaci, pe 9 August 2013
Stollen - Paine dulce cu fructe uscate

Ingrediente

  • Stafide: 1 cup - puse la inmuiat in apa clocotita
  • Miez de nuca: 1 cup
  • Rahat: 1 cup
  • Drojdie uscata: 2 pliculete
  • Lapte: 1 cup
  • Faina: 5,5 cup
  • Zahar: 2/3 cup
  • Oua batute: 2
  • Unt topit: 100 gr
  • Scortisoara: 1 lingurita
  • Cardamom: 5 pastai
  • Cuisoare: 1 lingurita
  • Anason: 2 stelute
  • Nucsoara: 1
  • Lapte: 1 lingura
  • Zahar pudra: 150 gr

Specific:

  European

Timp Preparare:

  120 de minute

Portii:

  2

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Germania

Categorii:

   Cozonaci
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de alison

Stollen este o piine dulce cu multe fructe uscate de traditie germana,care se face inainte cu vreo 2 saptamini de craciun.eu am facut reteta adaptind-o la ce aveam prin casa,in primul rind au lipsit cojile de lamiie si portocala confiate ,pe care le-am inlocuit cu rahat.apoi ,nu i-am dat forma traditionala,infasurata(ce il simbolizeza pe isus in scutec) ci am copt-o in tava de piine si cozonac.a iesit ceva in genul cozonacului,dar muuuult mai aromat!

In laptele caldut punem drojdia la dizovat,amestecind usor.cind s-a dizolvat o turnam intr-un bol incapator, unde amestecam si oule , untul,condimentele risnite,sarea,zaharul granulat,adaugam apoi si faina, gradual,framintind continuu.omogenizam aluatul si il lasam cca 10 minute sa se odihneasca,timp in care stoarcem bine stafidele de apa si le asezam pe servetele absorbante.

Se ia aluatul si se amesteca in el nucile,stafidele,rahatul si se omogenizeaza,il acoperim si-l lasam intr-un loc caldut pina cind isi va dubla volumul.dupa aceasta etapa,il impartim in 2 si intindem 2 foi,ovale,pe care le pensulam cu cele 25 gr de unt topite si amestecate cu scortisoara.rulam foaia si o plasam in tava de copt,unde o mai lasam sa creasca 1/2 de ora,intre timp,incalzim bine cuptorul si cind trece jumatatea de ora dam tavile la cuptor,pentru cca 45 minute,la foc potrivit-mic,pina cind piinicile capata o culoare rumena ,le racim pe un gratar si apoi le glazuram cu amestecul lingurii de lapte cu zaharul pudra,

Asteptam sa se intareasca glazura,dupa care le putem impacheta si plasa intr-un loc rece ,dar nu umed,sa astepte marea sarbatoare!

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri