Stufat de miel

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu carne, pe 22 August 2013
Stufat de miel

Ingrediente

  • Carne de miel: 1 kg
  • Ceapa verde: 8 legaturi
  • Usturoi verde: 8 legaturi
  • Ulei: cat este nevoie
  • Pasta de tomate: 2 linguri
  • Faina: 1 lingura
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Zeama de lamaie: dupa gust

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Mancaruri cu carne
Mod de Preparare

Reteta apartine Gabrielei Cara

eu am gasit o ceapa verde "fff tanara" si un usturoiu "batran" dar pe mine cand ma apuca poftele nimic nu-mi sta in cale:)

Carnea se spala f bine in apa rece apoi se incinge putin ulei intr-o cratita si se pune carnea la prajit pana se rumeneste usor pe ambele parti

Apoi se rastoarna peste ea o cana cu apa si se lasa sa fiarba inabusit

In acest timp spalam bine ceapa si usturoiul si le taiem bucati mai mari

Intr-o tigaie adanca punem cateva linguri de ulei si calim in mai multe randuri ceapa si usturoiul

Cand carnea este pe jumatate gata,se adauga ceapa si usturoiul prajite.

Se mai adauga apa(o cana si jumatate) si se lasa in continuare la fiert pana sunt fierte bine

Intr-un castronel se amesteca pasta de rosii, faina si putina apa, sare, piper si zeama de lamaie
Se rastoarna peste mancare, se amesteca usor si se introduce mancarea in cuptorul preincalzit(la 180 gr)
Se lasa pana se ingroasa putin sosul, scade si ajunge la consistenta dorita

Reteta în Imagini
Mod de Servire

Se serveste fierbinte

Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri