Suc de rosii pentru iarna

postat de Retete in Imagini, in De iarna, pe 20 August 2013
Suc de rosii pentru iarna

Ingrediente

  • Rosii: in functie de cate portii vreti
  • Sare: in functie de cate portii vreti
  • Aspirina: in functie de cate portii vreti

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  4 - 6

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   De iarna
Mod de Preparare

Rosiile se spala se scurg bine si se dau prin masina de rosii sau prin storcatorul de fructe, a doua varianta mie mi se pare mai practica fiindca aparatul alege si cojile si semintele si merge mult mai rapid ;)
Sucul obtinut se pune la fiert intr-o oala
Se adauga aproximativ 1 lg de sare la 1 l de suc de rosii
se fierbe pana ajunge la consistenta dorita apoi se pune in sticle sterilizate si fff bine uscate
cine doreste poate sa puna in fiecare sticla 1/4 de aspirina
se inchid bine capacele apoi se fierb pe baie de abur 15-20 de min
Se inchide focul, se da cratita de-o parte si se acopera cu o patura, apoi se lasa sa se raceasca incet pana a doua zi
mie din 20 de kg de rosii mi-au iesit 15 l de suc de rosii, il folosim cu succes atat la mancaruri cat si la supe de rosii pe timp de iarna

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri