Supa crema de ciuperci in castron de paine

postat de Retete in Imagini, in Supe de legume, pe 8 August 2013
Supa crema de ciuperci in castron de paine

Ingrediente

  • Cartofi: 3
  • Morcovi: 1
  • Ardei gras: 1 netaiat
  • Ceapa: 1
  • Ciuperci: 300-400 g
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Catel de usturoi: 1
  • Smantana: 200 g
  • Rosii decojite: 1
  • Patrunjel verde: dupa gust
  • Apa: 1 cana pentru aluat
  • Sare: 1 lingurita pentru aluat
  • Zahar: 1 lingurita pentru aluat
  • Drojdie uscata: 1 plic pentru aluat
  • Faina: 500-600 g pentru aluat

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Supe de legume
Mod de Preparare

Se pun la fiert...cand sunt gata se scoate ardeiul gras si se arunca, apoi se pun legumele fierte in blender(se opresc cateva palarioare de ciuperci) se "mixeaza"
Se pun din nou in oala si se adauga 200 gr smantana, putin ulei de masline, se taie ciupercutele oprite in feliute, se ia coaja de la o rosie mica se taie feliute si se pune si ea in crema de legume
Se pune din nou la fiert si se mai da intr-un clocot....deasupra se pune patrunjel verde.
Se pot pune si crutoane din paine in momentul cand se serveste. consistenta este ca cea a unui iaurt, smantana...
Ingrediente pentru"castron" ,:se face un aluat de paine (fie se cumpara paine rotunda pe vatra , se taie "capac" se scobeste de miez apoi se pune in cuptor pentru a se mai intari/praji prin acest procedeu evitam scurgerea cremei din "castronul" de paine), ceva mai tare(din cantitatea de mai jos ies 2 castroane cu tot cu capace)
1 cana cu apa 1 lingurita sare 1 lingurita zahar 1 pliculetz de drojdie uscata aproximativ 500-600 gr faina se framanta se lasa la dospit 1/2 ora si apoi se da forma de castron eu inauntru am pus un "cocolosh" de hartie de pergament ca sa nu se deformeze. capacele se formeaza niste rotunduri cat sa acopere castroanele si deasupra se pune o biluta mica. se pune la cuptor la foc mic pana se rumeneste...dupa o jumatate de ora eu am scos hartia din ele ca sa se coaca bine inautru...se ung cu galbenush de ou si se mai pun la copt pana se intaresc bine...astfel incat sa nu se inmoaie cand servim supa in ele. supa se pune in castronele chiar inainte de a fii servita.

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri