Supa crema de fenicul

postat de Retete in Imagini, in Supe de legume, pe 8 August 2013
Supa crema de fenicul

Ingrediente

  • Fenicul: 1 kg
  • Unt: 50 g
  • Ceapa: 3
  • Lapte de cocos: 1 cutie
  • Vin alb sec: 125 ml
  • Suc de lamaie: de la 1/2 lamaie
  • Cimbru: 1 lingurita
  • Miere: 1 lingurita
  • Sare: dupa gust
  • Zahar brun: 1 lingurita
  • Supa de legume: 750 ml

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Supe de legume
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul
Weekendul trecut l-am avut in vizita pe unul din unchii domnului Mitu, asa ca am decis sa incerc o noua varianta de supa.Supa crema care mi-a facut ochiul am gasit-o pe blogul Boscodinei, si am stiut ca o sa-mi placa.Ceea ce nu stiam in momentul ala, era daca o sa le placa si comesenilor mei.Am fost foarte usurata cand am vazut cu ce pofta au manacat-o si ce mult le-a placut.
Bocodino multumesc pentru inca o reteta de supa-ciorba, fara carne, si care sa-i placa mult domnului Mitu.

Ceapa si feniculul se taie solzisori, si se calesc in unt, pana se inmoaie.
Se adauga zaharul, mierea, cimbrul si sarea.Apoi se pune vinul, se amesteca si se lasa putin sa fiarba.
Se pune apoi laptele de cocos, zeama de lamie si supa de legume.Se lasa sa fiarba 30-40 de min.Legumele moi se paseaza cu ajutorul unui blender.
Se mai lasa cateva minute pe foc si apoi se orneaza.Eu am servit cu crutoane cu cascaval

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri