Supa crema de mazare uscata

postat de Retete in Imagini, in Supe de legume, pe 8 August 2013
Supa crema de mazare uscata

Ingrediente

  • Mazare galbena uscata: 300 g
  • Ceapa rosie: 1
  • Menta: 2 crengute
  • Ulei de masline: 1 lingura
  • Unt: 50 g pentru untul aromat
  • Catel de usturoi: 2 pentru untul aromat
  • Ceapa verde: 1 pentru untul aromat
  • Patrunjel verde: dupa gust
  • Boia: dupa gust
  • Praf de chili: dupa gust

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Supe de legume
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul

Mazarea se pune la inmuiat cu o noapte inainte, dar se poate si cu doar patru ore inainte de a fi gatita.

Apoi se pune mazarea inmuiata, menta si uleiul intr-un vas, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba o ora, sau pana cand se fierbe mazarea. Din cand in cand se completeaza cu apa fierbinte. Se paseaza mazarea fiarta si se serveste cu felii de untul aromat.

Pentru untul aromat se amesteca ingredientele, se formeaza un baton, invelit in folie, si se pastreaza la frigider.

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri