Supa crema de rosii coapte

Ingrediente
- Rosii: 1,5-2 kg
- Ceapa: 1
- Catel de usturoi: 4-5
- Morcovi: 1
- Telina: o felie
- Zahar: 1 lingurita
- Ulei de masline: o lingura
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Oregano: dupa gust
- Busuioc: dupa gust
Specific:
UniversalTimp Preparare:
90 de minutePortii:
4Complexitate:
UsorTara:
ItaliaCategorii:
Supe de legumeReteta postata in forum de Happy
La noi supa de rosii e foarte apreciata de toti membrii familiei si prieteni. Am vazut reteta asta la tv facuta de un italian si am pus-o imediat in aplicare! E delicioasa..
I
Intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu se aranjeaza rosiile taiate pe jumatate si stropite cu ulei de masline, sare, piper si usturoiul bagat printre rosii.
Se dau la cuptorul incins la 180 de grade pt o ora.
Se curata ceapa, morcovul si telina sau pastarnacul, se taie cubulete, se pun intr-o oala si se trag in o lingura de ulei pt 2 min. Se adauga rosiile coapte, usturoiul curatat de coaja si zeama din tava. Se pune apa, ierburile uscate si zaharul peste legume si se lasa la fiert cam 15-20 min. Se paseaza cu mixerul vertical sau in blender, se mai pune cateva min pe foc si se serveste cu ce verdeturi va plac si parmezan. Eu nu am avut parmezan si am pus marar uscat deasupra. Foarte buna cu pogacelele Claudiei ;)
Nota: in cazul in care nu aveti mixer vertical, supa ar trebui strecurata prin sita deoarece s-ar putea sa ramana coji de la rosii
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |