Supa de oua

postat de Retete in Imagini, in Supe de legume, pe 13 August 2013
Supa de oua

Ingrediente

  • Unt topit sau ulei: 1 lingura
  • Faina: 1 lingura
  • Oua: 4
  • Vegeta: 1 lingurita
  • Smantana: dupa gust
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Patrunjel verde: dupa gust

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Supe de legume
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de MihaelaT

Pun untul la topit, adaug faina, dar n-o prajesc, amestec pana se omogenizeaza(cu focul la mic sau trag oala de pe ochi),
adaug cam 1,5l apa, ceapa, vegeta si las sa fiarba(daca nu sunteti pe faza da in foc).
Dupa ce fierbe cateva clocote pun ouale intregi, dar le dau drumul incet, sa nu se imprastie albusul, 1-2 frunze de dafin(daca nu, patrunjel tocat la final) si le las sa fiarba la foc mic.
La sfarsit adaug piper si sare dupa gust si daca mai trebuie. Se serveste cu smantana.In fiecare farfurie pun 1-2 oua si supa. Daca va place mai "deasa" puteti pune si orez.

Se pot pune si zarzavaturi daca nu folositi vegeta, dar la repezeala eu pun vegeta

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri