Taietei de casa

postat de Retete in Imagini, in Paste, pe 22 August 2013
Taietei de casa

Ingrediente

  • Faina: 2 linguri
  • Oua: 2 bucati

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2-4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Paste
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Criss
Azi am facut taietei pentru supa si am pozat si etapele asa ca va arat cum ii fac eu.
O metoda destul de primitiva, avand in vedere ca acum sunt diverse "scule" care intind si taie taieteii in toate formele si dimensiunile.
Nu e mare filozofie, doar ca ia ceva timp. La un ou se pun 2 linguri cu varf de faina alba de calitate superioara 000
se face un aluat elastic si nelipicios. Daca mai e cazul, se mai adauga putina faina pana cand aluatul capata consistenta dorita.
dupa care se trece la etapa urmatoare, se intinde foaia
eu neavand o "scula" performanta, am intins cu facaletul
Foaia trebuie intinsa bine sa iasa taieteii subtiri si frumosi
am taiat aluatul intins in dreptunghiuri mici pentru a se putea intinde mai bine.
trebuie sa arate cam asa
se lasa fasiile sa se usuce putin, insa atentie, nu trebuie sa fie prea uscate pentru ca nu se mai pot taia ci se zdrobesc
se taie patratele (nu e obligatoriu insa eu le-am taiat pentru ca nu-mi place sa fie foarte lungi taieteii) dupa care se taie cu masina
Se lasa taieteii taiati sa se usuce pe masa de lucru
dupa cum se poate vedea, masinaria mea antica nu taie foarte bine astfel ca se intampla sa fie lipiti cate doi taietei.
Dupa ce s-au uscat, se pot fierbe direct in supa. Nu trebuie fierti separat in apa cu sare, pentru ca nu se umfla ca si cei cumparati. Eu intotdeauna fierb doar cat se mananca odata.

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri