Tarallini covrigei italieni

postat de Retete in Imagini, in Covrigi, pe 10 Iunie 2013
Tarallini covrigei italieni

Ingrediente

  • Faina: 500 g
  • Vin alb: 150 g
  • Ulei de masline: 125 g
  • Sare: 7-8 g
  • Chimen: Putin
  • Susan: Putin

Specific:

  European

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  20-25

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Italia

Categorii:

   Covrigi
Mod de Preparare

Reteta e italiana, dar eu o asez frumusel aici, in rindul covrigilor/colacilor
Sint buni de rontait cind ne uitam la televizor . Cum eu sint innebunita dupa acesti covrigei si cum o punguta de vreo 20 covrigi costa vreo doi euroi, am gasit reteta si m-am apucat sa-i fac. Au iesit mult mai buni decit cei cumparati.

Amestecam faina cu sarea, adaugam uleiul si vinul caldut si punem robotul la framintat. Daca punem susan/chimen sau alte minuni, le putem adauga si pe astea.

Framintam totul bine, pina obtinem o mingiuta, pe care o bagam la frigider pentru cel putin jumatate de ora

Rasturnam aluatul pe masa de lucru, impartim in bucati de circa 20-22 g (asa am facut eu, fiecare poate face cit de mari vrea covrigeii) si trecem la treaba. Facem intii snurulet ca in poza...

Formam covrigeii si apasam usurel sa se lipeasca un pic aluatul. Atentie aluatul este un pic "gumos", dar nu va faceti probleme ca se lucreaza destul de usor.

Din cantitatile puse de mine, au iesit circa 40 de covrigei-
Intre timp, punem o oala cu apa pe foc, iar cind incepe sa fiarba adaugam covrigeii. Eu am pus cite 7-8 o data, de frica sa nu se lipeasca. Ii lasam la fiert pina se ridica la suprafata, ii luam cu paleta si-i asezam pe un prosop. In reteta scria ca trebuiesc stersi de apa incetisor sa nu se strice, eu i-am lasat putin pe prosop si s-a scurs apa de pe ei.

Ii punem in tava de la aragaz, fara sa o ungem cu ulei sau alte minuni si ii bagam in cuptorul preincalzit la 200 de grade, pentru 30 de minute. Ultimele 10 minute am ridicat temperatura la 220 de grade si tava pe o treapta mai sus, ca sa se rumeneasca.

Se scot din cuptor si se papa... eu am rontait vreo doi calzi, calzi, sint deliciosi.

Un consiliu in plus... daca rezista fara sa fie papati, a doua zi sint si mai gustosi. I-am lasat lasat in cosulet, fara sa-i pun in pungute, sint usor crocanti si se topesc in gura de buni...

Reteta postata in forum de Danelutza

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri