Tarta cu branza si piersici

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 31 August 2013
Tarta cu branza si piersici

Ingrediente

  • Unt topit: 125 g - aluat
  • Zahar vanilat : 1 plic - aluat
  • Zahar tos: 100 g - aluat
  • Faina: 250 g - aluat
  • Oua: 1 bucata - aluat
  • Sare: putina - aluat
  • Piscoturi: 5 bucati - umplutura
  • Branza de vaci: 500-600 g - umplutura
  • Smantana: 100 g - umplutura
  • Amidon: 20 g - umplutura
  • Zahar: 80 g - umplutura
  • Zeama si coaja de lamaie: de la 1 bucata - umplutura
  • Piersici: 2-3 bucati - decor
  • Mure: decor
  • Zmeura: decor
  • Gem de zmeura: 3 linguri - pentru glazurat

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6 - 8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul
Ideea din Formula As

Pentru aluatul de tarta, se amesteca ingredientele, mai putin untul topit, si se omogenizeaza. Se adauga apoi untul topit si putin racit si se amesteca. Se intinde foaie, care se pune in tava unsa si tapetata, se inveleste tava in folie transparenta, si se baga la frigider. Se intinde destul de greu, eu am pus-o efectiv pe bucati in tava, nu e partea cea mai placuta, dar merita.

Se scoate aluatul copt pe jumatate din cuptor, se presara piscoturile macinate, se pune crema de branza si se baga la cuptor pana se coace.
Se pun deasupra feliile de piersica, boabele de mure si zmeura si se glazureaza cu gem de zmeura incalzit.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri