Tarta cu crema de mascarpone si nectarine

postat de Administrator, in Prajituri, pe 25 Septembrie 2013
Tarta cu crema de mascarpone si nectarine

Ingrediente

  • Unt: 100 gr, pentru blat
  • Zahar: 5 linguri pline, pentru blat
  • Oua: 5, pentru blat
  • Faina: 5 linguri, pentru blat
  • Praf de copt: 1 lingurita, pentru blat
  • Ciocolata alba: 100 gr, pentru crema
  • Frisca lichida: 200 ml, pentru crema
  • Gelatina: 5 gr (1 lingurita), pentru crema
  • Zahar pudra: 50 gr, pentru crema
  • Mascarpone: 250 gr, pentru crema

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  90 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de MihaelaT.
Initial am vrut sa fac tarta cu piersici, dar erau cam necoapte si am ales s-o fac cu nectarine.

Untul se mixeaza bine, se adauga zaharul si se mixeaza pana se omogenizeaza. Se adauga pe rand ouale întregi, mixand dupa fiecare pana se incorporeaza bine. Faina amestecata cu praful de copt se cerne peste compozitie (în ultima vreme am început sa cern faina ca am mai citit si eu una, altaSmile) si se mixeaza pana se amesteca bine toate ingredientele. Se mixeaza la viteza medie. Compozitia se toarna într-o tava de tarta unsa bine cu unt si tapetata cu faina. Se coace timp de 20-25 minute în cuptorul preîncalzit. Eu am lasat 5-7 minute flacara la mare dupa care am redus la minim. Blatul se lasa la racit.

Reteta cremei am luat-o de pe net, cred ca de la Miha de pe blog, dar nu-s sigura. O am salvata demult, dar la modul de preparare am facut putin diferit, cum fac eu de obicei .
Gelatina se pune la hidratat în trei linguri de apa. Ciocolata se rupe bucatele, se amesteca cu frisca lichida si se pune pe aburi, amestecand din cand în cand. Cand ajunge la punctul de fierbere se da deoparte, si se adauga gelatina amestecand pana aceasta se dizolva complet. Se da crema la rece pana începe sa se închege. Dupa ce s-a racit putin am pus vasul în frigider pentru 30-45 minute. Se scoate de la frigider, se mixeaza bine pana devine spumoasa, se adauga zaharul si se mai mixeaza cateva minute. Se adauga crema mascarpone si se mixeaza pana la omogenizare.

Blatul l-am însiropat cu suc de piersici ca tot aveam în frigider, dar se poate face sirop din 250ml apa, 2-3 linguri pline zahar si esenta de vanilie.

Crema am pus-o peste blatul însiropat si am dat pentru 30 de minute la frigider. Se scoate de la frigider, se aseaza fructele taiate (eu am folosit 3 nectarine si jumatate) si deasupra se toarna Tort gelee preparat asa cum scrie pe plic, dar se lasa putin sa se raceasca pentru ca de-i fierbinte dizolva putin crema, nu-i ca si cu budinca.
Eu am turnat fierbinte si cand am vazut ca înmoaie crema m-am oprit si am lasat sa se racoreasca, dar nu prea mult pentru ca se încheaga destul de rapid.

Reteta în Imagini
Mod de Servire

t

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri