Tarta cu crema de portocale

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 31 August 2013
Tarta cu crema de portocale

Ingrediente

  • Aluat de foietaj: 1 foaie
  • Suc de portocale: 250 ml
  • Zahar: 160 g
  • Zahar vanilat : 1 plic
  • Gelatina: 1 plic
  • Coaja de portocala: de la 1 buc
  • Lichior de portocale: 2 linguri
  • Zeama de lamaie: de la 1 buc
  • Galbenus de ou: 7 bucati
  • Frisca batuta: 200 g

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6 - 8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul

Foaia de aluat se pune in forma de tarta, se ridica si pe margine, se inteapa cu furculita, se acopera cu hartie de copt peste care se pun boabe de fasole si se baga la cuptor la foc mare pt. 15 min.Se scoate, se indeparteaza hartia se unge cu un galbenus diluat cu putina apa, se presara zahar si se baga din nou la cuptor pana se coace de tot.Se raceste.
Pt. crema se pune pe foc zeama de portocale cu 100 g zahar, vanilia, eu am pus acum si lichiorulsa se evapore alcoolul din el, normal se pune la sfarsit, si coaja de portocala.Dupa ce da in clocot se ia de pe foc si se adauga zeama de lamaie.
Galbenusurile se bat cu restul de zahar 60 g, si in fir subtire se adauaga siropul de portocale.Apoi se adauga si gelatina inmuiata si topita pe baie de abur.Se bate frisca eu am pus naturala, deci am pus si zahar praf in ea, dupa gust, si se incorporeaza in crema de portocale.Se toarna peste aluat si se baga la frigider pana se intareste crema.

Aluatul aranjat in forma de tort cu baza detasabila

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri