Tarta cu mere, cu aluat crocant

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 31 August 2013
Tarta cu mere, cu aluat crocant

Ingrediente

  • Faina: 400 g
  • Margarina/unt: 200 g
  • Zahar: 4 linguri
  • Apa rece: 5-6 linguri
  • Mere: 1 kg- pentru umplutura
  • Zahar: dupa gust- pentru umplutura
  • Scortisoara: dupa gust- pentru umplutura

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8-10

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Criss
Pentru aluatul crocant:

Merele rase se calesc cu zaharul si scortisoara pana se evapora sucul
Pentru aluat se amesteca faina cu zaharul si untul, apoi se adauga apa rece pana rezulta o bila de aluat elastic. Aluatul se acopera cu folie si se pune in frigider 30 minute.
2/3 din aluat se intinde intr-o tava de tarta, se pune umplutura de mere si din restul de aluat se face un grilaj care se pune deasupra. Grilajul se unge cu galbenus de ou si se pune tava in cuptor pentru 30 minute.
E foarte buna, iar daca puneti margarina in loc de unt, puteti sa o faceti si cele care tineti post.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri