Tarta cu mere si martipan

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 31 August 2013
Tarta cu mere si martipan

Ingrediente

  • Unt topit: 125 g - pt. aluatul de tarta
  • Zahar vanilat : 1 plic - pt. aluatul de tarta
  • Zahar tos: 100 g - pt. aluatul de tarta
  • Faina: 250 g - pt. aluatul de tarta
  • Oua: 1 bucata- pt. aluatul de tarta
  • Sare: putina - pt. aluatul de tarta
  • Migdale macinate: 4 linguri
  • Scortisoara: dupa gust
  • Mere: 6 bucati - pt. umplutura cu mere
  • Unt: 50 g - pt. umplutura cu mere
  • Miere: 2 linguri - pt. umplutura cu mere
  • Zahar: 50 g- pt. umplutura cu mere
  • Martipan: 100 g - pt. umplutura cu mere
  • Budinca de vanilie: 1 plic - pt. crema de vanilie
  • Zahar: 2 linguri- pt. crema de vanilie
  • Lapte: 400 ml - pt. crema de vanilie
  • Faina: 150 g
  • Unt: 100 g
  • Zahar: 50 g
  • Miere: 4 linguri
  • Martipan: 1oo g

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6 - 8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul

Am luat " legatura " pentru prima data cu martipanul, acum cativa ani, cand am facut " prajitura care se topeste pe limba ", postata de Maya pe culinar, si care a fost o minunatie. Ii multumesc si acum lui Otti, o fata deosebita, care a fost asa de draguta si mi-a trimis martipanul. A fost prima mea experienta de genul acesta, cu cineva " virtual ", si am foat foarte, foarte impresionata. De atunci de cate ori merg in Germania, Austria, mai nou gasesc si in Ungaria, am grija sa pun un baton macar de martipan in cosul de cumparaturi.
Reteta din " secretele bucatariei ". Cand am citit prima data aluatul pentru tarta si am vazut ca scrie unt topit, am zis ca ceva nu e in regula, n-are cum sa fie o astfel de tarta. Cu toate astea, am urmat reteta si vreau sa spun ca a fost parca si mai buna decat cea cu unt rece, cum eram eu obisnuita.


Pentru aluatul de tarta, se amesteca ingredientele, mai putin untul topit, si se omogenizeaza. Se adauga apoi untul topit si putin racit si se amesteca. Se intinde foaie, care se pune in tava unsa si tapetata, se inveleste tava in folie transparenta, si se baga la frigider. Se intinde destul de greu, eu am pus-o efectiv pe bucati in tava, nu e partea cea mai placuta, dar merita.
Intre timp se macina migdalele, se amesteca cu scortisoara si se pun deoparte.
Merele se curata si se taie felii subtirele, dar nu transparente. Se pune untul la topit, se adauga zaharul si mierea, apoi martipanul. Se adauga apoi feliile de mere si se lasa sa se caleasca putin. Apoi se racesc.
Pentru crema de vanilie, fie se face de casa, fie se face dupa indicatiile de pe plicul de budinca, dar din 400 ml lapte pentru ca sa iasa mai tare.
Aluatul de farmituri se amesteca, se inveleste in folie si se baga la frigider.
Se scoate tava cu aluatul de tarta, se pune stratul de migdale, eu cand le-am macinat, am pus si vreo doi biscuiti care ii tot mutam dintr-o parte in alta. Peste migdale se pune crema de vanilie, apoi merele scoase din amestecul de unt, iar ultimul strat este din aluatul de farmituri, dat pe razatoarea mare.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri