Tarta cu portocale

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 31 August 2013
Tarta cu portocale

Ingrediente

  • Faina: 200 g - pentru aluat
  • Unt: 110 g - pentru aluat
  • Migdale macinate: 50 g- pentru aluat
  • Zahar: 80 g - pentru aluat
  • Oua: 1 bucata- pentru aluat
  • Portocale: 1 bucata- pentru aluat
  • Oua: 4 bucati-umplutura
  • Zahar: 200 g-umplutura
  • Portocale: 3 bucati-umplutura
  • Unt topit: 90 g-umplutura
  • Migdale macinate: 75 g -umplutura

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6 - 8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul

Reteta din " Formula as ".
Se omogenizeaza faina, zaharul, migdalele macinate, untul din frigider taiat cubulete si coaja rasa de portocala.Se framanta cu varfurile degetelor, pana rezulta un aluat nisipos, se adauaga apoi oul, si jumatate din sucul de la portocala.Eu am pus si putina sare.Daca trebuie se adauga sucul de la portocala intreaga.Eu asa am facut.Se formeaza o bila, se inveleste in folie transparenta si se baga la frigider pentru cel putin 30 min.
Pentru umplutura se spala portocalele, se rade coaja si se stoarce sucul.Ouale se bat cu zaharul si cu sucul de portocale.Se pun pe foc si se lasa sa fiarba la foc mic, cam 10 min, amestecand intruna.Se trece printr-o sita, eu n-am mai trecut, se adauga untul topit si putin racit, apoi migdalele macinate.
Se scoate aluatul din frigider, se intinde in tava unsa si tapetata, se inteapa cu furculita, si se baga la cuptor, pana se coace pe jumatate.Se scoate se pune crema si se mai lasa 20 minute.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri