Tarta cu spanac si feta

postat de Retete in Imagini, in Aperitive diverse, pe 15 August 2013
Tarta cu spanac si feta

Ingrediente

  • Faina: 250 g - pentru aluat
  • Unt rece: 100 g - pentru aluat
  • Galbenus de ou: 1 bucata - pentru aluat
  • Sare: dupa gust- pentru aluat
  • Apa rece: 2 linguri- pentru aluat
  • Spanac: 1 kg
  • Branza feta: 250 g - pentru umplutura
  • Ceapa verde: 3 fire- pentru umplutura
  • Usturoi: dupa gust- pentru umplutura
  • Oua: 3 bucati- pentru umplutura
  • Cascaval: 100 g - pentru umplutura
  • Sare: dupa gust- pentru umplutura
  • Ulei de masline: dupa gust- pentru umplutura

Specific:

  American

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  2

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  America

Categorii:

   Aperitive diverse
Mod de Preparare

Retete postata in forum de Criss

Se amesteca untul taiat cubulete cu faina, sarea, galbenusul de ou si se adauga in final apa rece. Bila de aluat se inveleste in folie si se pune in frigider pentru 1 ora.
Spanacul se fierbe in apa cu sare si se scurge. Dupa ce s-a scurs bine, se toaca.
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei de masline. Se adauga spanacul tocat, sare, branza feta si un ou batut
Se intinde aluatul (cam greu pentru ca se rupe). Se pune in forma de tarta.
Se toarna toata compozitia de spanac. Deasupra se toarna cele 2 oua batute si se rade cascaval.
Se coace in cuptorul preincalzit, la foc mic 45 minute, pana se rumeneste. Este deosebit de buna la gust. Sotul meu nu se putea opri din mancat. :)

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri