Tartiflette

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu cartofi, pe 15 Iulie 2013
Tartiflette

Ingrediente

  • Cartofi: 1 kg
  • Branza reblochon: 500 g
  • Ceapa: 1
  • Jambon: 200 g
  • Smantana: 2 linguri
  • Vin alb: 1/2 de pahar
  • Ulei de masline: 2 linguri
  • Unt: 1 lingurita
  • Ierburi de provence: putin
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust

Specific:

  European

Timp Preparare:

  90 de minute

Portii:

  5-6

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Franta
Mod de Preparare

Tartiflette este un fel de mincare frantuzesc ,nascut in in muntii alpi,regiunea savoia. si nu ar fi mai mult decit niste cartofi gratinati la cuptor,daca nu ar veni peste ei,sa le dea acel"ceva" special,reblochon-ul,o brinza cremoasa ,grasa,care ii inveleste,patrunde si ii lega intr-un sos savuros.

Spalam cartofii si ii fierbem in coaja 20 minute,apoi ii lasam la racit,dupa care ii curatam si-i taiem rondele,mai grosute,nu foarte subtiri.

Gresam bine cu unt un vas termorezistent si ii asezam acolo,ca la un tian de legume ,rondea dupa rondea.

Apoi trecem la prepararea sosului ce-l turnam peste ei.ceapa ,taiata marunt,se caleste in ulei de masline,impreuna cu jambonul.saram ,piperam,iar cind ceapa e translucida stingem cu vinul alb,

Adaugam si cele 2 linguri de smintina,aducem la fierbere si omogenizam.

Turnam acest amestec peste cartofi,presaram si ierburile de provence,iar deasupra ,brinza reblochon,taiata cuburi.

Dam la cuptor,la 180 grade,cca 25-30 minute,pina se rumeneste deasupra si servim cald.pofta buna!

Reteta postata in forum de alison

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri