Tavalita

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 31 August 2013
Tavalita

Ingrediente

  • Oua: 2 bucati
  • Miere: 2 linguri
  • Lapte: 200 ml
  • Bicarbonat de sodiu: 1 lingurita
  • Unt: 50 g
  • Zahar: 200 g
  • Faina: 300 g
  • Unt: 200 g - sirop de ciocolata
  • Zahar: 250 g - sirop de ciocolata
  • Cacao: 3 linguri - sirop de ciocolata
  • Lapte: 4 linguri - sirop de ciocolata
  • Nuca de cocos: 250 g- sirop de ciocolata

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6 - 8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Criss

Zaharul, ouale, mierea si untul se pun intr-un castron si se mixeaza.
Se adauga cate putina faina si cate putin lapte in care s-a dizolvat bicarbonatul se alterneaza pana se termina faina si laptele Aluatul trebuie sa aibe consistenta unei smantani groase.
Se toarna intr-o tava 20/30 cm (tapetata sau cu hartie de copt) apoi dam la cuptorul preancalzit la 170°C pentru 15 minute
Apoi reducem temperatura cuptorului la 150°C si mai lasam aproximativ 10 minute. Blatul se lasa la racit apoi se taie in patrate,in cuburi.

Glazura:
Iingredientele se pun intr-o oala si se lasa la foc mic, amestecand mereu(trebuie sa se topeasca zaharul si sa devina un amestec omogen)
Nuca de cocos(nuca pisata, bucatele de ciocolata) se pune pe o farfurie , glazura se pune intr-o tava lata(astfel se inmoaie mai usor patratele adica nu se imbiba prea tare cu galzura).

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri