Terina de peste cu spanac

postat de Retete in Imagini, in Peste, pe 26 August 2013
Terina de peste cu spanac

Ingrediente

  • Peste alb: 400 g- pentru terina
  • Albusuri de ou: 2 bucati- pentru terina
  • Spanac: 150 g - pentru terina
  • Sare: dupa gust- pentru terina
  • Piper alb: dupa gust- pentru terina
  • Bulion: cat este necesar- pentru sos si decor
  • Smantana: cat este necesar- pentru sos si decor
  • Lamai: cat este necesar- pentru sos si decor
  • Patrunjel: cat este necesar- pentru sos si decor

Specific:

  European

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Peste
Mod de Preparare

Retete postata in forum de liana10
Aveam o punga de cod congelat, spanac la fel, astfel incat numai bine am pus in practica aceasta reteta din rev. Unica, gasita prin dosarele mele cu pagini rupte.

Se da pestele prin masina de tocat-eu l-am pus la robot.

Ah, si punga era de 600 de g de cod, dar cred ca daca aveam 1 kg era mai bine...
Se amesteca cu albusurile, se asezoneaza cu sare si piper. Eu l-am stropit cu putina zeama de lamaie dupa ce l-am decongelat, sters, uscat...
Spanacul, fiert in apa cu sare pentru a-si mentine culoarea verde se scurge, se toaca si se trage la tigaie in unt.
Intr-un vas Jena, uns cu ulei si tapetat cu folie de aluminiu sau pergament- eu n-am avut vas Jena decat rotund si nu mergea...si in tava de chec iar nu mergea ca era prea mare tava pt. cantitatile destul de mici...si am gasit o tavitza, de fapt o cutie pt. cuptorul cu microunde, numai buna pt. terina mea.
Asaaa...am pus in cutiutza un strat de peste, un strat de spanac, de fapt, stratul de spanac..
si inca un strat de peste.
Am pus cutia intr-o tava cu apa la cuptor, adica in bain-marie, timp de 25 de minute.
Dupa ce a fost gata, l-am lasat la racit, l-am taiat in felii si am suprapus doua felii una peste alta...cred ca la fel au facut si cei din revista...

Reteta în Imagini
Mod de Servire

Se serveste cu sos couli(rosii mixate, strecurate, asezonate cu sare, piper, ulei, otet si tabasco)-asa scrie la revista...eu n-am avut rosii-v-am zis ca nu-mi plac? -si nici tabasco...Am folosit bulion facut de soacra-mea.

Se decoreaza cu semirondele de lamaie, patrunjel si trandafir de rosii- tot la revista zice, - eu am facut un trandafir de lamaie si stelute de smantana.

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri