Tocanita de cartofi

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu cartofi, pe 23 August 2013
Tocanita de cartofi

Ingrediente

  • Ceapa: 1/2
  • Ardei gras: 1/2
  • Morcovi: 1
  • Rosii: 1
  • Cartofi: 7-8
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Usturoi: 2 catei
  • Patrunjel: 1 legatura
  • Suc de rosii: 1/2 ceasca
  • Ulei: cat este nevoie

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania
Mod de Preparare

Se taie ceapa marunt si se pune putin la calit in ulei, se taia marunt si ardeiul gras si se adauga peste ceapa,
Se decojeste rosia si se taie bucatele mici, apoi morcovul il curatam si-l taiem rondele

cartofii curatati de coaja ii taiem cuburi mari calim totul 3-4 min apoi adaugam apa cat sa acopere cartofii si fierbem la foc mic-potrivit sa nu se sfarame.

cand sunt aproape fierti(ii inceram cu furculita) adaugam sarea, piperul , sucul de rosii lasam sa mai dea in cateva clocote,

Zdrobim usturoiul si-l punem si pe el peste tocanita, oprim focul si presaram deasupra sau punem langa o "tufa" mica de patrunjel verde

tosursa retetei: Monica-Elizabet

Mod de Servire

Se poate servi fie cu salata verde sau alaturi de muraturi

Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri