Tocanita de cartofi la cuptor

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu cartofi, pe 23 August 2013
Tocanita de cartofi la cuptor

Ingrediente

  • Cartofi: 6-7
  • Pulpe de pui dezosate: 4
  • Ceapa: 1
  • Pastarnac: 1
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Boia de ardei dulce: dupa gust
  • Suc de rosii: 1 ceasca
  • Usturoi: dupa gust
  • Patrunjel verde: dupa gust
  • Ulei: 3 linguri
  • Vin alb sec: 1/2 ceasca

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Mancaruri cu cartofi
Mod de Preparare

Se unge o cratita cu 3 linguri de ulei
Se pune carnea taiata dupa preferinta
se sareaza, pipereaza se presara boia dulce de ardei

Ceapa taiata se "arunca" si ea peste carne
se rastoarna vinul, se acopera apoi cratita cu o folie de aluminiu sau un capac si se pune in cuptor pentru 25-30 de min(acum depinde puiul se face mai repede, daca folositi vita/porc lasati un pic mai mult)
Intre timp cartofii se curata si se taie cuburi

Dupa cele 30 de min se pun si ei in cratita peste carne, se amesteca usor, se acopera din nou cratita si se da la cuptor pentru aproximativ acelasi timp...verificati din cand in cand cat de facuti sunt cartofii
Aproape de final se adauga sucul de rosii + usturoiul zdrobit, se mai lasa cateva minute si se presara deasupra patrunjel verde tocat

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri