Tort "Amandina"

Ingrediente
- Oua: 6 bucati - blat
- Zahar: 8 linguri - blat
- Apa: 2 linguri - blat
- Ulei: 2 linguri - blat
- Faina: 6 linguri - blat
- Cacao: 3 linguri - blat
- Praf de copt: 1 plic - blat
- Frisca: 500 ml - crema
- Ciocolata amaruie: 200 g - crema
- Capucino clasic: 2 plicuri - sirop
- Apa: 200 ml- sirop
- Zahar: 2 linguri- sirop
Reteta postata in forum de Criss
Pentru crema, se incalzeste frisca, fara a junge la fierbere si se adauga ciocolata rupta in bucatele. Se amesteca pana se topeste ciocolata. Crema astfel obtinuta se pune la rece, in frigider pana a doua zi.
A doua zi, cand asamblam tortul, batem bine cu mixerul crema.
Blatul se taie in doua, se insiropeaza cu siropul obtinut din capuccino, se pune crema din care oprim 3-4 linguri pentru ornat, se acopera cu al doilea blat insiropat si se glazureaza cu ciocolata topita. Aici am dat-o in bara cu glazura, pentru ca m-am cascat la Auchan la cumparaturi si am cumparat ciocolata cu lapte...cu crema de lapte:). Asa ca ieri am cumparat alta ciocolata la magazinul de langa bloc, dar ce am gasit acolo nu era tocmai ideala pentru glazura.
Am topit si o ciocolata alba si am trasat niste dungi peste glazura, si din crema ramasa am spritat niste moturi pe margine
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |