Tort "Amandina"

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 29 August 2013
Tort

Ingrediente

  • Oua: 6 bucati - blat
  • Zahar: 8 linguri - blat
  • Apa: 2 linguri - blat
  • Ulei: 2 linguri - blat
  • Faina: 6 linguri - blat
  • Cacao: 3 linguri - blat
  • Praf de copt: 1 plic - blat
  • Frisca: 500 ml - crema
  • Ciocolata amaruie: 200 g - crema
  • Capucino clasic: 2 plicuri - sirop
  • Apa: 200 ml- sirop
  • Zahar: 2 linguri- sirop

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Criss

Pentru crema, se incalzeste frisca, fara a junge la fierbere si se adauga ciocolata rupta in bucatele. Se amesteca pana se topeste ciocolata. Crema astfel obtinuta se pune la rece, in frigider pana a doua zi.
A doua zi, cand asamblam tortul, batem bine cu mixerul crema.
Blatul se taie in doua, se insiropeaza cu siropul obtinut din capuccino, se pune crema din care oprim 3-4 linguri pentru ornat, se acopera cu al doilea blat insiropat si se glazureaza cu ciocolata topita. Aici am dat-o in bara cu glazura, pentru ca m-am cascat la Auchan la cumparaturi si am cumparat ciocolata cu lapte...cu crema de lapte:). Asa ca ieri am cumparat alta ciocolata la magazinul de langa bloc, dar ce am gasit acolo nu era tocmai ideala pentru glazura.
Am topit si o ciocolata alba si am trasat niste dungi peste glazura, si din crema ramasa am spritat niste moturi pe margine

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri