Tort Broasca testoasa

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 29 August 2013
Tort Broasca testoasa

Ingrediente

  • Oua: 7 bucati - rulada
  • Zahar: 7 linguri - rulada
  • Faina: 7 linguri- rulada
  • Cacao: 2 linguri i rulada
  • Crema de ciocolata nutella/ciocolata topita: 200 g - crema de ciocolata
  • Unt: 150 g- crema de ciocolata
  • Frisca lichida: 200 ml - crema alba
  • Crema de branza philadelphia: 1 pachet - crema alba
  • Zahar: 3 linguri - crema alba

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Am facut o rulada bicolora in aceeasi tava 3/4 alba si 1/4 de ciocolata si un blat subtire si mic de ciocolata toate din:

Am separat albushurile de galbenusuri si am batut albushurile spuma cu 5 linguri de zahar apoi galbenusurile cu 2 linguri de zahar, le-am amestecat incet si apoi am adaugat faina

Am tapetat o tava cu hartie de copt si am rasturnat in 3/4 din tava compozitie alba (am oprit in castron compozitie pentru restul de 1/4 de tava si pentru un blat mic...si subtire)
Peste compozitia oprita in castron am pus kko

Si blatul mic de ciocolata(care trebuie sa fie putin mai mic deat catronul in care o sa puneti \"carapacea\" din feliute de rulada a broscutei

Apoi le-am pus la cuptorul preincalzit si le-am copt la 180 gr
Intre timp am facut cremele, f simple si usoare
Avem nevoie de 2 creme

1.Una de ciocolata pe care am preparat-o din
200 gr crema de ciocolata nutella
150 gr unt
Am topit putin untul la microunde si am amestecat cu crema de nutella (la temperatura camerei) am mixat 1-2 min
2.O crema alba
pe care eu am preparat-o din
200 ml frisca lichida ,
1 pachet de branza philadelphia si
3 linguri de zahar alb
Am mixat totul impreuna timp de 2-3 min
Aceasta crema cand este gata o impartim in doua(umplem cu ea foaia de rulada neagra si pastram si pentru a umple carapacea)

Am scos foaia de rulada din cuptor am lasat-o 5-10 min sa se racoreasca si am pus peste foaia alba crema de ciocolata si peste 1/4 -ulde foaie de neagra am pus putina crema alba(restul de crema alba o oprim sa umplem carapacea broastei)
Apoi am rulat-o cu grija si am pus-o 5 min in congelator
Am pus folie de plastic intr-un castron cu fundul mic si gura mare
am taiat feliute din rulada (alba cu crema de ciocolata)si am \"imbracat\" castronul cu felii de rulada
Partea de Rulada neagra cu crema alba o punem in frigider pentru ca avem nevoie de ea mai tarziu)
Am pus restul de crema alba si m umplut carapacea
Am pus blatul de ciocolata deasupra, am invelit cu folia si l-am lasat 40 de min
l-am rasturnat pe o tava
Am scos rulada neagra cu crema alba din frigider si am taiat-o astfel :
4 feliute mai mici din care am construit picioarele broastei
1 felie mai lata...din are am construit capul
a feliuta mica am construit coada

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri