Tort Buchet RozTort Buchet Roz

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 29 August 2013
Tort Buchet RozTort Buchet Roz

Ingrediente

  • Oua: 5 bucati - blat
  • Apa: 5 linguri- blat
  • Zahar: 5 bucati - blat
  • Faina: 10 linguri- blat
  • Praf de copt: 1 plic- blat
  • Budinca de vanilie: 3 bucati - crema
  • Margarina: 1 pachet- crema
  • Zahar: 15 linguri- crema
  • Lapte: 750 ml - crema
  • Pasta de zahar: pentru decor
  • Pasta de lapte praf: pentru decor

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de cretu-veronica22

Tortul acesta l-am facut pentru fiica mea Valentina la implinirea varstei de 18 ani(20 MAI)
Batem albusurile impreuna cu apa spuma tare

Adaugam zaharul si galbenusurile si continuam sa batem pane se topeste zaharul.

Adaugam praful de copt si faina pe rand si amestecam cu o lingura de jos in sus,foarte usor sa nu se lase prea tare compozitia.
Punem in tava tapetata cu hartie de copt si coacem la foc mic 20 min

Eu am avut nevoie de 2 astfel de blaturi din care am taiat patrate de 25cm.Am obtinut 2 foi intregi si a treia din 2 bucati.
Am pregatit crema asa:
Budinca fiarta dupa instructiuni,amestecata dupa ce s-a racit cu margarina batuta spuma,putina esenta de vanilie.
Cu aceasta crema am umplut tortul.Fiecare foaie de blat a fost insiropata cu sirop din zahar,apa si esenta de rom.
Apoi deasupra am intins un strat subtire de gem de caise si peste am pus foaia di pasta de zahar.Am decorat cu florile di pasta de lapte praf

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri