Tort Bust

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 29 August 2013
Tort Bust

Ingrediente

  • Oua: 6 bucati - blat
  • Apa rece: 6 linguri- blat
  • Zahar: 300 g- blat
  • Faina: 260g- blat
  • Cacao: 30g- blat
  • Praf de copt: 1 bucata- blat
  • Zahar vanilat : 1 plic- blat
  • Gelatina: 6 foi - crema
  • Iaurt: 400 g - crema
  • Zahar: 150 g - crema
  • Compot de cirese: 580 ml - crema
  • Frisca lichida: 300 ml - crema
  • Zahar pudra: pentru ornat

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Felis

Preparare:Blat:
-se separa albusurile de galbenusuri
-albusurile se bat spuma cu un vf cutit sare, cu zaharul si apa, puse treptat;
-se incorporeaza si galbenusurile
-faina se amesteca cu cacao si praful de copt si se pune in compozitie (in acelasi timp aprindem cuptorul sa se incalzeasca)
-compozitia se toarna in tava in care am pus hartie de copt
Crema:
Am inmuiat gelatina in 3 linguri de suc de compot apoi am topit gelatina umflata la bainmaren. Scurgeti borcanul cu compot si incalziti putin sucul. Lasati sa se raceasca. Adaugati ciresele fara samburi .Amestecati iaurtul cu zaharul; turnati deasupra compozitia cu cirese si amestecati usor. Bateti frisca si incorporati-o amestecului rezultat. Lasati la frigider pentru cca. 30 de minute.
Blatul se taie in 2, se insiropeaza cu sirop de zahar ars. La acest blat se pune cam 60% din crema... eu am pus din ochi..
Restul se vede din imagini... modul de preparare

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri