Tort calculator

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 29 August 2013
Tort calculator

Ingrediente

  • Oua: 15 bucati - blat
  • Apa: 15 linguri - blat
  • Zahar: 15 linguri - blat
  • Faina: 30 linguri - blat
  • Praf de copt: 2 plicuri- blat
  • Coaja de lamaie: dupa gust- blat

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  12

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Cretu-Veronica22

Se separa ouale.Intr-un vas punem cele 15 linguri de apa si coaja de lamaie,adaugam albusurile si batem spuma tare.Adaugam cele 15 zinguri de zahar si continuam sa batem pana acesta se topeste si spuma capata o consistenta destul de solida,nu cade daca intoarcem vasul.Adaugam galbenusurile,amestecam bine.
Renuntam la tel si cu o lingura incorporam amestecand usor de jos in sus,faina impreuna cu praful de copt.
Eu am pus amestecul intr-o forma cu diametrul de 30cm si am obtinut dupa coacere un blat cu inaltimea de10- 12cm.
Rastorni blatul cu partea de deasupra pe o tava si pui deasupra un fund de lemn pentru a se indrepta sa nu mai fie bombat.
dupa ce s-a racit bine i-l taiem in 3 si obtinem 3 blaturi,dupa care i-l umplem dupa preferinta.
Eu am umplut acest tort doar cu frisca si fructe.Asa a fost comanda.
Fiecare foaie de blat am insiropat-o cu aprox.300ml sirop de fructe din compot

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri