Tort Castel

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 29 August 2013
Tort Castel

Ingrediente

  • Oua: 8 bucati - blat
  • Faina: 4 linguri- blat
  • Zahar: 4 linguri- blat
  • Zahar vanilat : dupa gust- blat
  • Lapte: putin- blat
  • Praf de copt: 1 plic- blat
  • Oua: 4 bucati - crema diplomat
  • Zahar: 2/3 cana
  • Lapte: 2/3 cana
  • Frisca: 750g
  • Gelatina: 50g
  • Zahar vanilat : 4 plicuri
  • Compot de piersici: dupa gust

Specific:

  European

Timp Preparare:

  90 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de MihaelaT

Am zis sa pun si eu tortul meu pe aici.
Este facut cu crema diplomat, blat de pandispan si acoperit cu pasta de zahar cu jeleu.

Blaturi: 8 oua, 7 lg pline cu faina, 8 lg de zahar, zahar vanilat dupa gust, praf de copt, putin lapte.

Am mixat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, am batut albusurile spuma, am amestecat cu galbenusurile, am stins o lingurita mica de praf de copt cu lapte cald, am pus pe rand faina si am turnat in forme dandu-le la cuptor. In tavi am pus hartie.

Crema diplomat: 4 oua, 2/3 cana de zahar, 2/3 cana de lapte, 750g frisca, 4 pliculete gelatina(50g), 4 plicuri de zahar vanilat, compot de piersici.

Am taiat piersicile cubulete.Gelatina am pus-o la inmuiat cu putina apa si am pregatit tavile(cea rotunda si dreptunghiulara) cu folie.Galbenusurile le-am amestec cu zaharul si zaharul vanilat, apoi laptele si le-am pus pe foc.Cand a devinit ca o ciulama, am luat-o de pe foc, am pus gelatina si am amestec bine, lasand-o la racit.

Am batut frisca si am dat-o la frigider, apoi am batut albusurile si le-am amestecat cu frisca, piersicile si crema de galbenusuri.Am turnat in tavi si am dat la frigider pana a doua zi.

Am taiat blaturile in doua, le-am insiropat cu sucul de la compot putin diluat si am pus la mijloc crema diplomat.
Am incercat sa fac royal icing din care sa fi facut floricele, insa nu mi-a iesit foarte bine si l-am folosit pt a "mazgali" blaturile sa prinda pasta de zahar.

Pasta de zahar cu jeleu o fac la ochiometru si am facut-o pe bucati si bucatele in functie de culori.
Se pun intr-o craticioara mica(cum sunt caserolele acelea metalice cu capac de plastic) cativa ursuleti de jeleu si colorant, apa cat sa-i acopere si se lasa doua ore.Pentru ca iese prea dulce eu pun si zeama de lamaie. Pun pe foc, apoi torn peste doua plicuri de zahar pudra si amestec.Mai pun doua linguri de ulei. Adaug zahar si framant pana devine ca o plastilina si incep sa fac diferite forme. Mereu imi ung mainile cu cate o picatura de ulei.
Pentru a acoperi tortul intind o foaie intre doua bucati mari de folie unse cu ulei, sa nu se lipeasca, o asez peste tort si incep sa modelez cu mana sa stea frumos.
Turnuletele le-am facut asa...din blatul mare am taiat o parte, cam 10 cm, apoi am taiat cu paharul si am pus blat, crema, blat, crema, blat.Pentru a sta mai bine, mai ales cele cu acoperis am pus in mijloc 1-2 paie de suc.Acoperisurile sunt facute din cornet cu nuga peste care am pus sindrila, cu sindrila.
Sper ca ati inteles ceva din ce am scris eu.
Printesele sunt pixuri cu gel de la un alt castel.
Am uitat sa spun...floricele, usa pe care am mai taiat-o le-am lipit cu albus de oua batut cu putin zahar pudra si iarba am facut-o asa: pasta de zahar verde am lasat-o sa se intareasca putin si am dat-o pe partea mica a razatoarii.

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri