Tort cu afine si frisca

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 29 August 2013
Tort cu afine si frisca

Ingrediente

  • Oua: 6 bucati - blat
  • Zahar: 6 linguri - blat
  • Ulei: 2 linguri - blat
  • Apa: 1 lingura - blat
  • Faina: 8 linguri - blat
  • Praf de copt: 1 plic - blat
  • Zahar vanilat : 1 plic - blat
  • Afine: 500 g - jeleu de afine
  • Zahar: 160 g - jeleu de afine
  • Apa: 300 ml - jeleu de afine
  • Budinca de vanilie: 1 bucata - jeleu de afine

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Criss

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, apa si uleiul si se bat pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute spuma. Se coace blatul pana trece testul scobitorii
De regula blatul creste suficient de mult cat sa-l pot taia in trei parti egale. De data asta insa am avut ghinion :D si am mai facut rapid un blat simplu din 3 oua.
Cele trei blaturi le-am insiropat cu sirop de afine diluat cu putina apa.

Afinele amestecate cu zahar si 100 ml apa se pun la fiert. In momentul in care incep sa fiarba, se toarna praful de budinca amestecat cu restul de apa

Peste primul blat insiropat se pune jeleu de visine, apoi frisca batuta.

Din nou blat insiropat, jeleu, frisca. Peste ultimul blat se toarna doar jeleu iar cu restul de frisca se orneaza tortul si se acopera marginea tortului. Am incercat eu sa-l nivelez`, nu mi-a iesit asa ca am tras niste dungi cu furculita.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri