Tort cu ananas

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 29 August 2013
Tort cu ananas

Ingrediente

  • Oua: 4 bucati - blat
  • Zahar: 120 g - blat
  • Sare: putina- blat
  • Lichior de portocale: 3 linguri - blat
  • Faina: 95 g - blat
  • Amidon: 55 g - blat
  • Zahar: 3 linguri - sirop
  • Suc de ananas: dupa gust- sirop
  • Lichior de portocale: 2 linguri - sirop
  • Gelatina: 5 foi - crema
  • Frisca: 0,5 l - crema
  • Galbenus de ou: 4 bucati- crema
  • Lichior de portocale: 4 linguri - crema
  • Sare: putina- crema
  • Zahar: 80 g- crema
  • Mascarpone: 1 cutie - crema
  • Coaja de lima: dupa gust- crema
  • Suc de lime: dupa gust- crema
  • Ananas: 1 bucata- crema

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6 - 8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul

Reteta de pe un site german, culinar.
Se bat albusurile cu zahar si sare. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi lichiorul, si ultimele, faina si amidonul. Se amesteca de sus in jos, se toarna in tava unsa si tapetata si se baga la cuptor, pana trece testul scobitorii.
Pt. sirop se taie marunt 1/2 de ananas si se blenduieste. Se trece apoi prin tifon si se staorce bine, bine de tot. Se pune zaharul la caramelizat, se stinge cu lichior si zeama de ananas, si se lasa pe foc sa dea cateva clocote.
Pentru crema se pune 1/2 din frisca la infierbantat. Cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc. Galbenusurile se bat cu sare si zahar, pana devin spuma. Se toarna frisca, luata de pe foc si racita putin, in fir subtire, peste galbenusuri. Se adauga lichiorul, zeama si coaja de lime, apoi mascarpone batut cu mixerul. Se pune apoi gelatina, inmuiata si topita, se baga la frigider si se lasa pana incepe putin sa se intareasca. Apoi se adauga restul de frisca, batuta.
Pentru montarea tortului, se taie blatul in doua pe orizontala, se insiropeaza cu siropul rece, se pune crema, apoi ananasul taiat bucatele, si cealalta jumatatae de blat. Se baga la frigider pana se intareste crema, apoi se orneaza.

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri