Tort cu ananas si mousse de ciocolata

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 29 August 2013
Tort cu ananas si mousse de ciocolata

Ingrediente

  • Oua: 6 bucati - blat
  • Faina: 4 linguri - blat
  • Cacao: 2 linguri - blat
  • Zahar: 6 linguri - blat
  • Sare: putina - blat
  • Ulei: 4 linguri - blat
  • Zahar: 3 linguri - sirop
  • Compot de ananas: cat este necesar- sirop
  • Compot de ananas: 2 conserve - pentru " gemul de ananas "
  • Zahar: dupa gust- pentru " gemul de ananas "
  • Zahar vanilat : 1 plic- pentru " gemul de ananas "
  • Ciocolata amaruie: 200 g - pentru mousse de ciocolata
  • Frisca batuta: 200 g - pentru mousse de ciocolata
  • Unt: 50 g - pentru mousse de ciocolata
  • Oua: 4 bucati- pentru mousse de ciocolata
  • Zahar: 120 g - pentru mousse de ciocolata

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul

Reteta e o combinatie de tort cu ananas de pe " pagina vulpii " si " revista ioana ", de unde am luat reteta de mousse

Pentru blat se bat galbenusurile cu 1/2 din zahar si sare, se adauga apoi uleiul, faina amestecata cu cacaoa, apoi albusurile batute cu cealalta jumatate de zahar. Se toarna in tava unsa si tapetata si se coace oana trece testul scobitorii.
Pentru sirop se caramelizeaza cele trei linguri de zahar, se sting apoi cu zeama de compot si se lasa pana se topeste zaharul.
Pentru " gemul de ananas " se pun cele doua compoturi intr-un vas, cu zeama cu tot, se blenduiesc, se amesteca cu zahar dupa gust si se pun pe foc, pana devine ca un gem.
Pentru moussele de ciocolata, se topeste ciocolata la bain marie, se adauga untul, si se amesteca pana untul si ciocolata se topesc perfect. Tot pe bain marie se bat galbenusurile cu 80 g zahar. Se adauga apoi la galbenusuri ciocolata cu untul. Aici eu am facut o modificare. In reteta se adaugau albusurile batute cu restul de zahar. Eu am batut frisca cu zahar si am adaugat-o. Albusurile nu le-am mai pus.
Pentru montarea tortului se taie blatul in doua, se pune primul blat pe un platou, se inconjoara cu un inel de tort, se insiropeaza, se pune gemul de ananas, apoi moussele de ciocolata si blatul doi, tot insiropat. Se orneaza si glazureaza dupa preferinte. Eu l-am glazurat cu ciocolata.
E foarte, foarte bun.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri