Tort cu branza si crema de lamaie

Ingrediente
- Oua: 4 bucati-blat
- Zahar: 100 g -blat
- Faina: 60 g -blat
- Amidon: 60 g -blat
- Unt topit: 20 g -blat
- Coaja de lamaie: dupa gust-blat
- Sare: putina -blat
- Zahar vanilat : 1 plic -blat
- Praf de copt: 1 plic-blat
- Limoncello: 100 ml - crema
- Unt: 100 g- crema
- Zeama de lamaie: dupa gust -crema
- Mascarpone: 250 g -crema
- Branza de vaci: 250 g -crema
Reteta postata in forum de Micul
Reteta am luat-o din " Formula as ".
Se incinge cuptorul la 220°C.Galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar, cu vanilia si putina sare, pana cand isi dubleaza volumul si se albesc.Se adauga apoi untul topit si racit, pus in trei reprize.Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt si se toarna incet peste galbenusuri.Albusurile se bat cu restul de zahar si se adauga de sus in jos peste acest amestec.Se toarna in tava cu baza detasabila, unsa si tapetata cu faina, si se coace pana devine ferm la atingere
Pentru insiropat se pun trei, patru linguri zahar la caramelizat, si cand devin aurii se sting cu 100 ml lichior de lamaie, limoncello, si cu putina apa.Lichiorul de lamaie se poate inlocui cu zeama de lamaie amestecata cu apa si cu zahar.Dupa gust se mai adauga sau nu zahar.Se raceste si se insiropeaza blatul tot rece, taiat in doua pe orizontala.
Toate astea se pun pe foc, iar cand untul s-a topit, se adauga 160 g zaharsi un pliculet de vanilie.Se ia apoi de foc si se adauga 4 galbenusuri frecate.Se amesteca cu un tel pentru ca e mai usor de omogenizat.Se pune crema din nou pe foc si se mai lasa 10 min, pana se ingroase putin.Se ia de pe foc si se raceste.
Se omogenizeaza si apoi se amesteca cu crema de lamaie.Dupa gust se mai adauga sau nu, zahar pudra
Blatul taiat si insiropat, se umple cu acesta crema si se baga la frigider pana se intareste.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |