Tort cu capsuni si krantz

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 29 August 2013
Tort cu capsuni si krantz

Ingrediente

  • Oua: 6 bucati - blat
  • Zahar: 6 linguri - blat
  • Faina: 6 linguri - blat
  • Praf de copt: putin - blat
  • Sare: putina - blat
  • Frisca: 500 ml - crema
  • Amidon: 90 g - crema
  • Lapte: 500 ml- crema
  • Galbenus de ou: 4 bucati- crema
  • Zahar: 130 g - crema
  • Vanilie: 1 plic- crema
  • Coaja de lamaie: dupa gust- crema
  • Gelatina granule: 1 plic- crema
  • Capsune: 500 g- crema
  • Frisca: 300 g - pentru ornat
  • Capsune: pentru ornat
  • Krantz: cat este necesar

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6 - 8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul

Reteta dintr-un supliment la practic.
Tortul l-am facut cu ocazia despartirii de diri al nostru.Pleaca la Bucuresti.

Se bat albusurile cu zahar spuma tare, se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi faina amestecata cu praful de copt si sarea, si se amesteca de sus in jos.Se toarna in tava unsa si tapetata, si se coace la foc mai mare la inceput, mijlciu pe urma.
Dupa ce s-a racit se taie pe doua nivele.

Pt. krantz

- 120 g zahar se pune la caramelizat, cand a devenit auriu, atentie sa nu se arda, se adauga 120 g migdale prajite in cuptor.Se scoate pe hartie de copt, se lasa la racit iar apoi cu batatorul de snitele se piseaza, sau se macina.

125 ml lapte se amesteca cu galbenusurile, zaharul si amidonul.Restul de lapte se pune la fiert cu coaja de lamaie si vanilia.Cand fierbe laptele se aduaga amestecul cu amidon, se lasa pana se ingroase, se ia de pe foc, se raceste un pic si i se adauga gelatina inmuiata si topita pe baie de abur.Apoi se adauga frisca batuta, capsunile taiate marunt si jumatate din krantzul de migdale.

Pt. insiropat se foloseste zeama de pe capsuni.La mine nu a ajuns si am mai folosit si zeama de pe un compot de ananas.
Se pune primul blat pe un platou, se pune inelul de tort in jurul lui, se insiropeaza, se pune crema, blatul 2, se insiropeaza din nou, se acopera cu frisca, si se orneaza cu cealalta jumatate de krantz si cu capsuni.
Acum am descoperit ca restul etapelor nu le-am pozat.eram cam rupta si cred ca ma uitat.Am facut tortul asta dupa ce am venit de la o plimbare pe jos pana in Copou, dupa 20:30.
Vreau sa zic ca krantzul face toti banii.A fost foarte, foarte bun tortul asta.Cred ca daca nu s-ar fi inventat xerxul sau indigoul, ar fi trebuit sa scriu reteta in vreo 8 exemplare. Foarte, foarte faina combinatia.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri