Tort cu ciocolata si alune

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 29 August 2013
Tort cu ciocolata si alune

Ingrediente

  • Cacao: 15 g
  • Ciocolata: 400 g
  • Faina: 300 g
  • Margarina: 125 g
  • Oua: 9 bucati
  • Praf de copt: 1 plic
  • Ulei: 15 ml
  • Zahar: 700 g

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6 - 8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de mirela

Se separa ouale, se bate albusul spuma cu 200 g zahar si apoi se adauga galbenusurile, uleiul si faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt. Se coace blatul la foc moderat apoi se taie in 3 felii.
e pune gelatina la inmuiat in putin lapte .Se amesteca crema pentru prajituri impreuna cu 600 ml de lapte ,gelatina incalzita la abur si 200 g ciocolata (topita si aceasta la abur).Se mixeaza bine si apoi se pune crema intre balturile insiropate bine .Se pune la ars o cana de zahar ,se adauga 1 cana de apa si o esenta de rom.Se pune prima parte de blat in tava in care l-am copt,se insiropeaza,se pune cealata parte de blat ,se insiropeaza apoi se pune restulde crema. Se acopera cu ultimul blat si se da la rece
Alte ingrediente: 300 g alune nesarate ,prajite si tocate marunt, 3 plicuri crema de ciocolata pentru prajituri , 1 plic gelatina , 20 g ciocolata alba pentru decoratii
glazura.
Se pune la topit restul de cicolata de menaj impreuna cu o jumatate de pachet de margarina si putin lapte. Se toarna calda peste rotrul rasturnat pe o tava si o nivelam putin.
Punem alunele coapte si tocate pe margine iar deasupra decoratii facute din ciocolata alba topita

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri