Tort cu crema de lamaie

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 29 August 2013
Tort cu crema de lamaie

Ingrediente

  • Oua: 6 bucati - blat
  • Faina: 6 linguri - blat
  • Ulei: 3 linguri - blat
  • Praf de copt: 1 plic - blat
  • Esenta de lamaie: dupa gust - blat
  • Oua: 2 bucati - crema
  • Zahar: 270 g - crema
  • Coaja de lamaie: de la 2 buc - crema
  • Faina: 50 g- crema
  • Frisca: 300 g - crema
  • Frisca: 200 g - decor
  • Crema de ciocolata: 1 borcan- decor
  • Migdale: 150 g - decor
  • Oua: 2 bucati - Pentru inimioarele de bezea
  • Sare: putina- Pentru inimioarele de bezea
  • Zahar pudra: 180 g- Pentru inimioarele de bezea

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4 - 6

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de ela


Freci galbenusurile cu 4 linguri de zahar,adaugi uleiul si continui sa amesteci energic.Adaugi faina cernuta cu praful de copt,esenta de lamaie si amesteci bine.La sfarsit adaugi albusurile batute spuma cu 2 linguri de zahar,Incorporezi usor albusurile in restul comozitiei si o torni intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt se da la cuptor pana la proba cu scobitoarea.
Prepari crema frecand ouale cu zaharul si coaja de lamaie.Incorporezi zeama de lamaie diluata cu apa,faina si pui compozitia la fiert in bain-marie amestecand continiu pana se ingroasa si devineneteda si lucioasa.O lasi la racit si apoi o amesteci usor cu frisca batuta.
Tai blatul in 2 intinzi crema intre cele 2 blaturi si imbraci baltul dupa perferinta.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri