Tort cu crema de mascarpone si mure

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 29 August 2013
Tort cu crema de mascarpone si mure

Ingrediente

  • Oua: 3 bucati - blat
  • Zahar: 120 g- blat
  • Faina: 60 g- blat
  • Amidon: 60 g- blat
  • Vanilie: 1 plic- blat
  • Praf de copt: 1 si 1/2 lingurita- blat
  • Sare: putina- blat
  • Ulei: 50 ml- blat
  • Mascarpone: 250 g - crema de mascarpone si zmeura
  • Zmeura: 250 g - crema de mascarpone si zmeura
  • Gelatina: 3 foite- crema de mascarpone si zmeura
  • Zahar: 90 g - crema de mascarpone si zmeura

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Danelutza

Zbatem ouale impreuna cu zaharul pentru cel putin 10 minute, adaugam uleiul, amestecam praful de copt cu zaharul vanilat, initial pregatisem o fiola de vanilie, dar intre timp am gasit si zaharul vanilat, cernem peste compozitie zaharul cu praful de copt, sarea si amestecam bine toata compozitia.
Pregatim tava de la aragaz, marimea 30x40, punem hirtie de copt si rasturnam compozitia in tava nivelind totul cu o lingura.
Bagam blatul in cuptorul preincalzit la 180°, la jumatate, adica pe treapta a doua de jos in sus, pentru circa 15 minute, doar pina se coloreaza un pic. La cuptorul meu, dupa 11 minute am incercat cu scobitoarea sa vad daca e gata si l-am scos.
Cind s-a racit blatul, am taiat trei cerculete (deci, va dati seama ca tortul nu a fost prea mare, ca la cit alerg sa mai slabesc un pic, nu era cazul...).

Reteta cu crema, am copiat-o de pe blogul Mayei
Intrucit murele mele erau congelate si n-am avut prea mult timp sa le las la dezghetat, le-am pus intr-o craticioara cu tot cu zahar, la foc mic, pina s-au dezghetat individele si s-a topit zaharul.
Am dat la o parte craticioara de pe foc, am lasat sa se raceasca un pic si le-am dat prin sita si cu ajutorul unei linguri (ustensila importanta), am \"frecat\" murele pina am obtinut un piure din ele.
Cind era piureul inca caldut (nu fierbinte), am adaugat gelatina strinsa bine in miini, pentru ca statuse in apa rece timp de 10 minute si a trebuit sa o scurg de apa si am amestecat bine pina s-a dizolvat toata

Cind piureul s-a racit bine, am adaugat mascarponele si am amestecat bine cu mixerul
Pe un platou, incepem sa asamblam tortul, un cerculet de pandispan pe care l-am stropit un pic cu suc de portocale (facut de mine, nu cumparat), apoi crema cu culoare misterioasa
si tot asa, pina am terminat cu glazura de ciocolata, care nu prea mi-a placut cum s-a scurs pe marginile tortului, asa ca l-am \"balotat\" cu un pic de nuca de cocos.
L-am decorat cu mure/zmeura si cu inimioare de \"ciucalata\" amaruie... Daca a mincat Isabella o feliuta consistenta, atunci sigur rezultatul a fost mai mult decit multumitor.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri