Tort cu crema de unt si migdale

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 30 August 2013
Tort cu crema de unt si migdale

Ingrediente

  • Oua: 8 bucati - blat alb
  • Zahar: 8 linguri - blat alb
  • Faina: 9 linguri - blat alb
  • Coaja de portocala: dupa gust - blat alb
  • Praf de copt: 1 plic - blat alb
  • Oua: 8 bucati - blat maro
  • Zahar: 8 linguri- blat maro
  • Cacao: 1 lingura- blat maro
  • Coaja de portocala: dupa gust- blat maro
  • Praf de copt: 1 plic- blat maro
  • Zahar: 1 ceasca - Sirop
  • Apa: 1 ceasca- Sirop
  • Esenta de rom: 1 bucata- Sirop
  • Unt: 3 pachete - Crema
  • Oua: 4 bucati- Crema
  • Migdale: 100g- Crema
  • Esenta de migdale: dupa gust- Crema
  • Zahar pudra: 300-400g- Crema
  • Cacao: 2-3 linguri- Crema
  • Ciocolata menaj: 300g - pentru ornat
  • Frisca lichida: 150ml - pentru ornat
  • Fulgi de migdale: 100g- pentru ornat

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  12

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de alynusa

Se fac doua blaturi unul simplu,unul cu cacao....
-albusurile batute spuma(foarte bine)+zaharul +coaja de portocala+galbenusurile+praful de copt si faina...
-la fel procedam si cu blatul maro unde adaugam si cacaoa...
-coacem 2 blaturi pe care le taiem in 2 dupa recire...astfel rezulta 4 blaturi....
Crema:
-prajim migdalele si le dam la rece....

untun (tinut la temperatura camerei)se amesteca cu zaharul pudra....
-adaugam galbenusurile si amestecam din nou...
-la sfarsit punem cacaoa,migdalele macinate,esenta de migdale si albusurile batute spuma

amestecam bine(nu trebuie sa se mai simta zaharul...iar consistenta sa trebuie sa fie fina si pufoasa...
(crema astfel rezultata,o impartim in 4.....1 parte o lasam pentru ornat)

Pe un platou am asezat servetel dantelat si peste el hartie de copt...

-montam tortul:blat alb+sirop+crema+blat maro+sirop+crema+blat alb+sirop+crema+blat maro+sirop...

-topim ciocolata pe baie de aburi...adaugam frisca si ornam tortul...pe lateral imbracam cu crema si fulgi de migdale...
-la sfarsit tragem usor hartia de copt...asa servetelul ramane curat ,fara al murdari la ornat..

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri