Tort cu crema de zahar ars si frisca

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 30 August 2013
Tort cu crema de zahar ars si frisca

Ingrediente

  • Oua: 10 bucati - crema
  • Zahar: 7 linguri - crema
  • Vanilie: 1 plic- crema
  • Lapte: 1 l - crema
  • Oua: 5 bucati - blat
  • Zahar: 5 linguri - blat
  • Vanilie: 1 plic - blat
  • Faina: 5 linguri - blat

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Criss

Mai intai caramelizam
15 linguri zahar. Apoi tapetam cratita cu caramelul

Batem ouale cu zaharul, vanilia si laptele si turnam amestecul peste caramel. Punem in cuptor timp de 40 minute pana se incheaga
Batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul si vanilia si batem pana se topeste zaharul apoi adaugam galbenusurile si in final faina, amestecand cu lingura de jos in sus. Turnam peste crema si coacem aproximativ 30 minute
Dupa ce s-a racit (eu l-am lasat peste noapte in frigider), rasturnam tortul.
Am ornat cu frisca si am facut niste ornamente din zahar caramelizat. Numai ca ornamentele se cam topesc.
Ornamentele se fac simplu de tot numai ca nu prea rezista pe tort. Am caramelizat 3 linguri zahar dupa care pe o hartie de copt am desenat cu furculita. Pe masura ce se raceste incep sa se faca "atele" de zahar. Asta e tot. In cateva minute s-a racit si se desprinde foarte usor de pe hartie.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri