Tort cu mousse de capsuni si crema de vanilie

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 30 August 2013
Tort cu mousse de capsuni si crema de vanilie

Ingrediente

  • Oua: 4 bucati - blat
  • Zahar: cat este necesar- blat
  • Faina: cat este necesar- blat
  • Amidon: cat este necesar- blat
  • Praf de copt: 2 lingurite - blat
  • Galbenus de ou: 3 bucati - mousse de capsune
  • Zahar: cat este necesar - mousse de capsune
  • Frisca lichida: cat este necesar - mousse de capsune
  • Gelatina: 5-6 foite - mousse de capsune
  • Suc de lamaie: 2 linguri - mousse de capsune
  • Capsune: 400 g - mousse de capsune
  • Lapte: 800ml - Crema de vanilie
  • Budinca de vanilie: 2 bucati- Crema de vanilie
  • Oua: 2 bucati- Crema de vanilie
  • Vanilie: 2 fiole - Crema de vanilie
  • Frisca: 2 plicuri - Crema de vanilie
  • Unt: cat este necesar- Crema de vanilie
  • Gelatina: 3 foite - Crema de vanilie
  • Zahar: 9 linguri - Crema de vanilie

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8-10

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de doly

Se amesteca ouale cu zaharul pana devina ca o spuma.separat intr-un castronel se amesteca faina cu amidonul si praful de copt.Totul se pune peste ouale batute cu zahar si se amesteca bine.Se coace la 175 grade cca 40 min.Eu am lasat cam 30 min.Dupa racire se taie in doua.
Pentru acest tort am facut doua blaturi din care am folosit doar trei parti cea de-a patra am mancat-o asa .

Gelatina se topeste.Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana devin albe si spumoase.Frisca se bate tare.Capsunile se zdrobesc cu furculita sau mixate cu mixerul dupa care se dau prin sita(sucul ramas se foloseste la topirea gelatinei).
Amestecati ouale cu frisca,gelatina,sucul de lamaie si capsunile intr-un castron mai mare.Se da la frigider cateva ore inainte de a asambla tortul.

Gelatina se topeste in putina apa.
600 ml lapte se pun la fiert.Ouale,budinca(praful)zaharul si cele 200 ml lapte se amesteca toate intr-un castron iar cand laptele fierbe se pune peste amestecandu-se continuu pt a nu se prinde.Cand s-a mai racit se adauga gelatina topita,praful de frisca,esenta de vanilie si untul.
Tortul se imbracat cu frisca si ornat cu trandafiri facuti din crema de unt

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri