Tort cu mousse de menta si mousse de ciocolata

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 30 August 2013
Tort cu mousse de menta si mousse de ciocolata

Ingrediente

  • Oua: 5 bucati - blat
  • Apa rece: 2 linguri - blat
  • Ulei: 2 linguri - blat
  • Zahar: 8 linguri - blat
  • Faina: 6 linguri - blat
  • Cacao: 2-3 linguri - blat
  • Praf de copt: 1 plic- blat
  • Ciocolata alba: 100 g - mousse de menta
  • Sirop de menta: 8 linguri- mousse de menta
  • Frisca lichida: 350 g - mousse de menta
  • Gelatina: 1 plic - mousse de menta
  • Ciocolata amaruie: 200 g - mousse de ciocolata
  • Frisca lichida: 350 ml - mousse de ciocolata
  • Gelatina: 6 g - mousse de ciocolata

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Criss
Pentru acest tort m-am inspirat dintr-o reteta postata de Miha.
Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece.

Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Adaugam gelatina si amestecam pana se dizolva, apoi lasam crema sa se raceasca..
Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta si siropul de menta.

Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece.
Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Adaugam gelatina si amestecam pana se dizolva, apoi lasam crma sa se raceasca..
Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta.
Eu am cam dat-o in bara cu moussurile, pentru ca m-am apucat de ele prea repede, blatul inca nu era gata copt si moussurile s-au intarit destul de mult, astfel incat am fost nevoita sa bag mixerul in ele. Si asa moussurile mele s-au transformat in creme. Oricum foarte bune la gust.
In cratita in care am copt blatul punem folie alimentara, apoi asezam jumatate din blat, pe care l-am insiropat cu un sirop facut din apa, zahar, esenta de rom. Peste blat punem moussul de menta, apoi moussul de ciocolata si in final al doilea blat insiropat.
Se lasa la frigider 3 ore, dupa care se rastoarna, se glazureaza cu ciocolata amaruie topita si se orneaza dupa imaginatie.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri