Tort cu mousse de mure si crantz

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 30 August 2013
Tort cu mousse de mure si crantz

Ingrediente

  • Oua: 5 bucati - blat
  • Ulei: 2 linguri - blat
  • Apa: 1 lingura- blat
  • Zahar: 7 linguri - blat
  • Zahar vanilat : 1 plic- blat
  • Faina: 7 linguri - blat
  • Praf de copt: 1 plic- blat
  • Mure: 500 g - Mousse de mure
  • Zahar: 4 linguri - Mousse de mure
  • Gelatina: 1 plic - Mousse de mure
  • Frisca: 200 ml - Mousse de mure
  • Oua: 3 bucati - Crema diplomat
  • Zahar: 120 g - Crema diplomat
  • Zahar vanilat : 1 plic - Crema diplomat
  • Faina: 1 lingura - Crema diplomat
  • Coaja de lamaie rasa: dupa gust - Crema diplomat
  • Lapte: 300 ml - Crema diplomat
  • Gelatina: 1 plic - Crema diplomat
  • Frisca: 300 ml - Crema diplomat
  • Compot de ananas: 1 conserva - Crema diplomat

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8-10

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Criss

Mi-am tot dorit o forma de tort-inima si mi-am cumparat-o. Parca la magazin nu mi s-a parut atat de mare, dar mi-a iesit ditamai tortul :). Oricum nu s-a plans nimeni de asta si drept dovada deja s-a mancat intregul tort.

Peste mure am pus 4 linguri zahar si dupa ce a lasat un sirop, le-am pasat pentru ca murele acestea fantastice au niste samburi mari si tari si e neplacut sa simti printre dinti astfel de samburi.
A rezultat un fel de piure de mure cam asa
Gelatina se hidrateaza in putina zeama de compot de ananas.
Piureul de mure se infierbanta apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina. Se lasa sa se racoreasca dar nu de tot pentru a nu se ingrosa, se bate frisca si se amesteca cu piureul de mure.
Pe o tava se pune inelul detasabil si pe fund se aseaza jumatate din blatul insiropat.
Peste blat se pune mousseul de mure si se pune in frigider.
Intre timp preparam crema dipomat
Crema diplomat se pune peste mousse-ul de mure, se pun si bucatele de ananas si al doilea blat insiropat. Mie mi s-a parut si asa destul de uscat tortul,imi plac torturile bine insiropate
Am lasat tortul peste noapte in frigider si azi dimineata am scos inelul si am ornat tortul.
Am uns tortul cu frisca si pe margine am pus crantz pe care l-am facut din 150 g zahar ars si 150 g nuci.
Am mai facut niste inimioare din ciocolata alba si cam asta e tot.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri