Tort cu nuca si bezea

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 30 August 2013
Tort cu nuca si bezea

Ingrediente

  • Oua: 4 bucati - blat de cacao
  • Zahar: 140 g - blat de cacao
  • Unt topit: 100 g - blat de cacao
  • Faina: 150 g - blat de cacao
  • Praf de copt: 1 plic- blat de cacao
  • Cacao: 50 g - blat de cacao
  • Albusuri de ou: 5 bucati - blat de bezea
  • Nuca macinata: 100 g- blat de bezea
  • Zahar: 140 g- blat de bezea
  • Amidon: 1 lingura - blat de bezea
  • Frisca lichida: 450 ml - crema
  • Ciocolata amaruie: 250 g - crema
  • Cacao: 1 lingura - crema
  • Lichior de migdale: 1 lingura - crema
  • Lichior de migdale: 50 ml - sirop
  • Apa: 50 ml- sirop
  • Zahar: 1 lingura - sirop

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de CRISMIR
Reteta mihasimiuc

Ouale se bat foarte bine cu un praf de sare si cu zahar, pana isi dubleaza volumul. Se adauga cate o lingura de unt topit, se mai bate 1-2 minute, pana devin ca o crema. Scazand viteza mixerului, se adauga si faina amestecata cu cacao si praful de copt.

Aluatul obtinut se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, timp de jumatate de ora. Se lasa la racit, apoi se taie in 2 blaturi pe grosime.

Nuca macinata se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar si amidonul.

Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intareste spuma, apoi se adauga treptat zaharul. Se bat pana obtinem o spuma teapana si lucioasa. Se incorporeaza in ele amestecul de nuca, zahar si amidon.

Se imparte in 2 parti si se coc 2 blaturi in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la 160 grade timp de 30 de minute. Se stinge focul si se mai lasa blaturile in cuptor 1-2 ore.

Intr-un vas se pune cacaua, care se "desface" putin cate putin cu frisca lichida. Se adauga ciocolata rupta bucatele si se pune pe foc mic. Se tine pe foc, amestecand mereu, pana se topeste ciocolata. Se adauga lichiorul si se amesteca. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece cateva ore. De preferat ar fi sa se prepare cu o zi inainte sau de seara pe dimineata. Inainte de asamblarea tortului, se scoate crema din frigider si se bate cu mixerul 1-2 minute.

Se pune pe un platou un blat de bezea, se unge cu 1/3 din crema. Deasupra se pune un blat de cacao, se insiropeaza cu jumatate din sirop si se unge cu 1/3 de crema. Deasupra se pune al doilea blat de migdale, se unge cu restul de crema. Peste el se pune al doilea blat de cacao si se insiropeaza cu restul siropului.
Eu l-am ornat cu frisca si am adaugat colorant verde,culoarea preferata a sarbatoritei

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri