Tort cu trei feluri de ciocolataTort cu trei feluri de ciocolata

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 30 August 2013
Tort cu trei feluri de ciocolataTort cu trei feluri de ciocolata

Ingrediente

  • Oua: 6 bucati - blat
  • Zahar: 8 linguri - blat
  • Apa: 2 linguri - blat
  • Ulei: 2 linguri - blat
  • Faina: 6 linguri - blat
  • Cacao: 3 linguri - blat
  • Praf de copt: 1 plic- blat
  • Zahar: 4 linguri - sirop
  • Apa: 200 ml- sirop
  • Esenta de rom: 1 fiola - sirop
  • Ciocolata cu lapte: 200 g - Mousse de ciocolata cu lapte
  • Frisca lichida: 350 ml- Mousse de ciocolata cu lapte
  • Gelatina: 3 g- Mousse de ciocolata cu lapte
  • Ciocolata alba: 200 g - Mousse de ciocolata alba
  • Frisca lichida: 350 ml- Mousse de ciocolata alba
  • Gelatina: 3 g- Mousse de ciocolata alba
  • Ciocolata amaruie: 200 g - Mousse de ciocolata amaruie
  • Frisca lichida: 350 ml - Mousse de ciocolata amaruie
  • Gelatina: 3 g - Mousse de ciocolata amaruie
  • Zahar: 300 g - Glazura oglinda
  • Cacao: 100 g-Glazura oglinda
  • Apa: 230 ml -Glazura oglinda
  • Gelatina: 10 g-Glazura oglinda
  • Frisca lichida: 200 ml -Glazura oglinda

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8-10

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Cris
Ne apucam de mousse-ul de ciocolata alba. Procedam la fel ca si la primul mousse, turnam peste cel de ciocolata cu lapte.
Gelatina se hidrateaza in putina apa. (Cam o lingura de apa si o lingurita gelatina)
Intr-un vas, pe bain marie se pun 150 ml frisca si ciocolata rasa se amesteca pana se topeste ciocolata, Se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina, se ia vasul deoparte si cand crema s-a racit putin, se adauga 200 ml frisca batuta.
Se prepara la fel ca si mousse-ul de ciocolata cu lapte
In cratita in care am copt blatul, punem folie alimentara, asezam primul blat pe care il insiropam cu jumatate din sirop. Peste primul blat punem mousse-ul de ciocolata cu lapte si punem vasul in frigider.
Apoi facem cel de-al treilea mousse, de ciocolata amaruie.
Dupa ce si acesta s-a intarit putin, punem cel de-al doilea blat insiropat. Acoperim cu folie si lasam in frigider peste noapte. A doua zi rasturnam tortul pe un platou si il glazuram. Asta e artea cea mai dificila.

Se amesteca zaharul cu cacao apoi se adauga frisca si apa(150 ml) restul de apa este pentru a inmuia gelatina.Se pun pe foc amestecand continuu timp de 10 minute. Se strecoara pentru a nu mai avea nici un bulgare de cacao si se adauga gelatina . La mine n-a fost nevoie pentru ca mi-a iesit foarte fina, fara cocoloase. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se trece la glazurarea tortului. Eu am pus tortul pe un gratar, gratarul peste o cratita mare in care sa se scurga surplusul de glazura. Turnam cu polonicul pe mijlocul tortului si lasam sa curga singura. Dupa care colectam toata glazura din cratita mare si turnam din nou. Repetam operatiunea pana nu mai ramane glazura. Eu am glazurat de 3 ori
Vreau sa spun ca aceasta glazura e deosebit de buna la gust si iese lucioasa si fina, i se potriveste perfect denumirea de \"oglinda\". Cred ca in unele poze se si vede cum se reflecta frunzele si petalele ca intr-o oglinda

Lasam sa se intareasca glazura, dupa care punem ornamentele. Eu am optat pentru trandafiri galbeni, desi am facut si cativa albi, mi s-a parut ca arata mai bine asa cu trandafiri galbeni. Dar poate ca sunt putin subiectiva, imi plac tare mult trandafirii galbeni.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri