Tort cu trufe

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 30 August 2013
Tort cu trufe

Ingrediente

  • Oua: 6 bucati
  • Faina: 500 g
  • Zahar: 350-400 g
  • Ulei: 100 ml
  • Praf de copt: 1 plic
  • Cacao: 2 linguri
  • Esenta de rom: dupa gust
  • Zahar vanilat : dupa gust

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zahar iar galbenusurile se amesteca cu uleiul se amesteca albusurie+galbenusurile(putin cate putin) ,adaugam faina, se amesteca cu lingura de lemn,se pun si esentele si cacao
se tapezeaza o forma de tort se coace la foc potrivit cca 30-35 de min.

Se taie in 3 blaturi egale. se face un sirop din 25 gr unt, 2 lingurite cacao sau nesquik, 50 ml apa, zahar dupa gust se fierbe si se lasa sa se raceasca
crema:
Se prepara conform instructiunilor de pe plic 2 plicuri crema pentru prajituri instant de ciocolata de la dr oetker. dupa ce s-au racit si blatul si siropul se aseaza astfel: un blat, se insiropeaza, se pune crema, blat...se insiropeaza...iar crema si ultimul blat, se insiropeaza. peste ultimul blat se pune
glazura de ciocolata
100 gr ciocolata 2 linguri de unt 2 linguri de lapte 1 lingura rom se topescse se toarna deasupra se orneaza cu frisca, se pun bomboane trufe

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri