Tort de Paste

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 30 August 2013
Tort de Paste

Ingrediente

  • Oua: 6 bucati - blat
  • Zahar: 150 g - blat
  • Faina: 150 g - blat
  • Amidon: 50 g - blat
  • Coaja de lamaie: dupa gust- blat
  • Sare: putina- blat
  • Ciocolata cu lapte: 200 g - crema
  • Crema de nougat: 200 g - crema
  • Galbenus de ou: 3 bucati - crema
  • Oua: 1 bucata - crema
  • Zahar: 2 linguri - crema
  • Zahar vanilat : 1 plic - crema
  • Frisca: 500 g - crema
  • Gem acrisor: 150 g - crema
  • Gelatina: 1 plic - crema

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6 - 8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul
Reteta din revista " numai pentru tine ".

Se bat albusurile, se adauga zaharul, vanilia si sarea si se bat pana se intaresc din nou.Se adauga cate unul galbenusurile, iar la sfarsit faina amestecata cu coaja rasa de lamaie ( eu am pus si putin Weinstein backpulver ), si se omogenizeaza amestecandu-se de jos in sus.Se coace pana trece testul scobitorii in tava fi 26 cm.

Pt. insiropat: 4 linguri crema de ciocolata nutella, fiarta cu putin lapte, cat sa devina lichida.
In reteta nu scria de lapte, scria doar ca trebuie 4 linguri crema de ciocolata cu care se insiropeaza blaturile.Deci cum se insiropeaza blaturile cu creme, nu stiu, si de asta am pus lapte.

Pentru crema se topesc pe baie de abur ciocolata si crema de nugat.Oul si cele trei galbenusuri se bat cu zaharul si vanilia, pana devin spuma.Se adauga gelatina inmuiata si topita, apoi ciocolata topita si putin racita, daca e fierbinte strica gelatina, iar apoi frisca batuta.
Se taie blatul pe trei nivele, se insiropeaza cu ciocolata blatul de jos, se unge cu gem, se pune jumatate de crema, al doilea blat, se repeta toate operatiile, se pune ultimul blat si se orneaza dupa preferinte.Eu am incercat sa ornez ca in revista.

Asta este crema de nugat, care initial m-am intrebat de ce puii mei oi fi dat bani pe ea in Germania, ca-i doar o crema de ciocolata, dar dupa ce am gustat, mi-am schimbat urgent parerea.Chiar ieri am vazut la Real crema nugat

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri