Tort Diplomat 1

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 30 August 2013
Tort Diplomat 1

Ingrediente

  • Frisca lichida: 1l
  • Smantana: 500g
  • Oua: 3 bucati
  • Zahar: 300g
  • Lapte: 300ml
  • Gelatina: 4-5 plicuri
  • Piscoturi: 300-400g
  • Fructe: cat este necesar

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8-10

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de alynusa
Batem frisca (daca a stat la frigider se bate mai usor)
pana se intareste, apoi adaugam smantana
(o sa se intareasca foarte tare nu va speriati)
dam vasul deoparte.

Punem gelatina la dizolvat in 7-8 linguri de apa calda.

Albusurile se bat spuma +zaharul+galbenusurile+laptele
(laptele la temperatura camerei) se pune la fiert pe baie marina
amestecam pana se ingroasa putin
In aceasta crema fiarta adaugam dupa 10-15 minute gelatina dizolvata
(crema trebuie sa fie calda ca gelatina sa se desfaca in totalitate)
apoi tot calda se toarna peste frisca si smantana batuta
(la adaugarea cremei fierte compozitia se mai inmoaie)

Pe fundul unei cratite se pune ciolofan apoi fructe ,crema,fructe,piscoturi,crema,si piscoturi

A doua zi se uda un prosop cu apa calda si se invelesc peretii vasului, ca tortul sa iese mai usor

Din compozitia de mai sus poti face 2 torturi potrivite
Eu am facut un tort si cateva minitorturi

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri