Tort Diplomat cu blat de cacao

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 30 August 2013
Tort Diplomat cu blat de cacao

Ingrediente

  • Oua: 5 bucati - blat
  • Zahar: 5 linguri- blat
  • Faina: 5 linguri- blat
  • Ulei: 5 linguri- blat
  • Praf de copt: 1 plic- blat
  • Oua: 5 bucati - crema
  • Zahar: 300g- crema
  • Lapte: 500ml- crema
  • Zahar vanilat : dupa gust- crema
  • Rom: dupa gust- crema
  • Smantana: 1kg- crema
  • Gelatina: 3 plicuri- crema

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Oana

Intr-o cratita am pus galbenusurile cu zaharul si laptele cald, (daca e rece se fac galbenusurile buburuze, am patit odata asa) si le-am pus pe foc, amestecand continuu, am pus si 2 linguri de faina sa grabesc ingrosarea.
Cand s-a ingrosat, am dat de pe foc si am lasat-o sa se raceasca.Cand crema era calduta spre rece, am pus gelatina, asa cum scrie pe plic(la 3 plicuri am pus jumatate cana de apa), cel mai bine e pe baie de abur, si am amestecat bine, am adaugat albusurile spuma si frisca(800g, restul pt ornat).
Am dat crema la frigider 30', dupa care a inceput asamblarea. L-am lasat la frigider de pe o zi pe alta.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri