Tort Diplomat cu piscoturi

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 30 August 2013
Tort Diplomat cu piscoturi

Ingrediente

  • Gelatina: 20 g
  • Oua: 5 bucati
  • Compot de piersici: 1 cutie
  • Lapte: 500 ml
  • Faina: 1 lingura
  • Zahar: 300 g
  • Frisca: 500 g
  • Piscoturi: cat este necesar

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8-10

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Criss

Gelatina se pune intr-o cescuta cu zeama de compot, sa se umfle minim 10 minute.
Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, faina, vanilia, coaja rasa de lamaie si laptele. Se pune crema la fiert si se amesteca in continuu, pana se ingroasa crema si are consistenta unei smantani.
Cand crema e fiarta, se adauga gelatina, apoi albusurile batute spuma , se amesteca si se pune in frigider. Se amesteca din cand in cand sa nu se ingroase de tot , doar sa se raceasca.
Intre timp pregatim o cratita in care vom asambla tortul. Se acopera cratita cu folie alimentara. Pe fundul cratitei se aseaza fructe. De aceasta data am pus doar piersici din compot.
Piscoturile se trec prin zeama de compot. Nu trebuie tinute deloc in zeama de compot pentru ca se inmoaie foarte repede.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri