Tort Inimioara

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 30 August 2013
Tort Inimioara

Ingrediente

  • Oua: 4 bucati - blat
  • Zahar: 125 g
  • Faina: 75 g
  • Amidon: 50 g
  • Zahar vanilat : 1 plic
  • Praf de copt: putin
  • Sare: putin

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8-10

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Danelutza

Zbatem bine ouale cu zaharul, iar cind acesta s-a topit adaugam faina cernuta impreuna cu amidonul, praful de copt, zaharul vanilat si sarea
Tapetam tava de la cuptor cu hirtie de copt, rasturnam toata compozitia de blat, nivelam si bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 10 minute.
Cind blatul este gata, il rasturnam pe un prosop pe care presaram zahar sa nu se lipeasca, dezlipim hirtia si lasam blatul sa se raceasca, iar cind acesta era foarte putin caldut, am decupat doua inimioare.
Ingrediente pentru crema:

* 200 g frisca lichida (atentie am spus grame nu ml)
* 50 g mascarpone
* 25 g zahar pudra
* 50 g jeleu de capsuni
* boabe de rodii, citeva visine

Zbatem bine frisca cu zaharul vanilat, iar cind s-a intarit bine, adaugam mascarponele si amestecam ingredientele (eu am adaugat si un pic de intaritor pentru frisca)
Acum trecem la asamblarea tortuletului, nu va imaginati ca e cine stie ce tort imens, e micut ca pentru noi doi si principessa noastra.
Intr-un vas cu apa fierbinte, punem borcanul cu jeleu ca sa se \"topeasca\", apoi pe prima inimioara distribuim jeleul pe toata suprafata, pe urma adaugam crema si fructele (daca avem, daca nu merge si fara...)
Cealalta inimioara am umezit-o cu sucul de la visine, am asezat-o cu partea umeda peste crema, apoi deasupra am pun din nou jeleu de capsuni, se vede ca intre timp a devenit mai tarisor, ca sint si bucatele de fructe prin el... O parte din crema am pus-o in siringa pentru dulciuri si am facut diverse moturi, adica am ornat-o cum m-am priceput eu

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri