Tort "Inimioara mea"

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 30 August 2013
Tort

Ingrediente

  • Oua: 6 bucati - blat
  • Apa: 2 linguri
  • Ulei: 1 lingura
  • Zahar: 8 linguri
  • Faina: 7 linguri
  • Cacao: 2 linguri
  • Praf de copt: 1 plic
  • Piersici din compot: 400 g - Mousse de piersice
  • Frisca lichida: 150 g- Mousse de piersice
  • Zahar pudra: 40 g- Mousse de piersice
  • Gelatina: 1 plic- Mousse de piersice
  • Lapte: 400 ml - Crema de vanilie
  • Amidon: 3 linguri - Crema de vanilie
  • Zahar: 5 linguri- Crema de vanilie
  • Vanilie: dupa gust- Crema de vanilie
  • Oua: 2 bucati- Crema de vanilie
  • Unt: 3 linguri - Crema de vanilie
  • Ciocolata: 200 g - Glazura de ciocolata
  • Frisca lichida: 75 ml-Glazura de ciocolata

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Felis

Pe 14 oct, de Sfanta Paraschiva, Mihai face 5 ani de la operatia de inima... Cu aceasta ocazie am facut un tort la care am pus tot sufletul...
O inima: blat de cacao cu crema de vanilie si mouse de piersici..
Blatul.
Se separa ouale, se bate albusul spuma.
Galbenusul se freaca bine cu zaharul, apa si uleiul, se adauga faina amestecata cu praf de copt si cacao apoi se incorporeaza albusul. Se da la cuptor aprox 25-30 de min (se incearca cu o scobitoare)
Mouse de piersici.
Piersicile se fac piure cu un blender apoi se amesteca cu zahar pudra. Frisca se bate bine pana se intareste apoi se adauga gelatina care a fost inmuiata in zeama din compot si dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj. Piersicile se adauga peste frisca si se amesteca f bine. Se da la frigider 20-30 min.

Crema de vanilie se prepara ca la reteta de mini-eclere.
Se dizolva amidonul in lapte rece, cat sa nu aibe cocoloase.
Se pune laptele, amidonul dizolvat, ouale, zaharul intr-o craticioara la foc mediu si se amesteca tot timpul pana crema incepe sa fiarba. De la primul bulbuc se fierbe exact 1 min. Se ia de pe foc si se adauga aromele, se lasa la racit.
Margarina se freaca cu mixerul bine si se adauga apoi crema fiarta treptat, pana se omogenizeaza.

Blatul se taie in 3, se insiropeaza cu sirop de zahar ars prima bucata in acelasi vas in care a copt dar tapetat cu folie limentara. Prima parte de blat insiropat se acopera bine cu mouse de piersici si se da jumatate de ora la frigider. Apoi se pune a doua bucata de blat si se insiropeaza. Se acopera cu crema de vanilie. Se pune si partea a 3-a de blat si se insiropeaza. Marginile de la folia alimentara se pun peste tort si se da la frigider minim 6 ore.
Dupa ce a stat la frigider, se scoate si se decupeaza o inima. Eu am nivelat totul cu mouse de piersici dupa care am pus glazura de ciocolata (2 ciocolati topite in 75 ml frisca lichida). Dupa ce s-a intarit glazura am ornat cu florile/frunze de lapte praf.

Eu am facut cantitate mai mare de crema si mouse de piersici... fiecare face cat are nevoie.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri